banner564

En büyük bayram

30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye ile birlikte KKTC’de törenlerle kutlanacak

En büyük bayram
banner598

 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle kutlanacak. Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde bugün törenler düzenlenecek.

Kutlamalar, saat 08.45’te, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın Ortaköy'deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'ndaki tebrik kabulüyle başlayacak.
Kutlamalar çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Derya Kanbay yarın TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde saat 18.30’da resepsiyon verecek. 

Lefkoşa’da iki tören düzenlenecek
Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde ve Dr. Küçük Bulvarı’nda olmak üzere iki tören düzenlenecek.
Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören saat 09.30’da başlayacak. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla son bulacak.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki tören ise saat 10.00’da başlayacak.

İlçelerdeki tören saatleri açıklandı
Gazimağusa’da da Zafer Anıtı önü ve İsmet İnönü Bulvarı’nda tören düzenlenecek.
İlk tören saat 17.30’de Zafer Anıtı önünde yer alacak. İsmet İnönü Bulvarı’ndaki tören ise saat 18.00’de tören birlikleri ile halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak.
Girne’deki tören saat 16.30’da Girne Atatürk Anıtı önünde yer alacak.
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Güzelyurt’ta düzenlenecek tören de saat 17.30’da Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı ve Müze önünde yer alacak.
İskele’deki tören saat 10.00’da Ecevit Meydanı’nda yer alacak.
Lefke’deki tören Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da başlayacak.
30 Ağustos Zafer Bayramı Mehmetçik’te de kutlanacak. Ecevit Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da başlayacak.


Kimler mesaj yayınladı?
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla; Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Yayın ve Prot. Bşk.E. Albay Elvan Özaydan, Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek birer mesaj yayınladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474