banner564

Dayanışma önemli

Ülkemizin tanınmış iş kadınlarından Güliz Kaner ile Yeşim Çıraklı, yeni yılda ekonomiyle ilgili düzgün kararlar bekliyor

Dayanışma önemli
banner598

Funda BEDİR
   Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış iş kadınlarından Güliz Kaner, 2020 yılında başlayan pandemi krizi sırasında dinlenme ve yakınlarıyla ilgilenme fırsatı bulduğunu belirtirken, 2021 yılına ilişkin beklentilerini Diyalog’a anlattı. 
   “Geçtiğimiz yılın benim için tek iyi tarafı tamamen kapandığımız dönemde çocuklar ve torunlarla vakit geçirme fırsatı bulmuş olmamdır” diyen Kaner şunları kaydetti:
   “Uzun yıllar yoğun iş trafiğinden ne kendimle ne de çevremdekilerle ilgilenme imkanım çok da olmamış. Kendimi dinledim hayatın sadece işten ibaret olmadığını idrak ettim. Tabii bu sene ailecek çok üzüntüler yaşadık dolayısıyla değer yargılarım hayata bakış açım değişti.”

2021’den beklentiler

   Güliz Kaner, 2021’den beklentilerini ise şöyle aktardı:
   “Samimi cevap vermek gerekirse inanın bilemiyorum. 2021’den beklentim düzgün yönetim ve yapıcı kararların alınması. Hele ki bu zorlu pandemi döneminde çok daha önem kazandı. İnsanlarımızın sağlık ve ekonomik açıdan zora düşmeden yaşamalarını arzu ediyorum. Elimizden geldiğince yardımlaşmaya önem vermemiz duyarlı bireyler haline gelmemiz çok önemli. Sadece ada için değil tüm dünyada çocukların mutlu olmasını istiyorum. Açlık, hastalık vs. bitsin…
Ama gelin görün ki beklentilerimin olamayacağının da farkındayım tek yapabileceğimiz Kıbrıs Türk’ü kimliğimizi koruyabilmek, ona sahip çıkalım hiç olmazsa. Herkese iyi bir yıl diliyorum. Kendinizi ve ailenizi koruyun, güçsüze yardım edin.”

Çıraklı: Değer yargıları değişti

   İş kadını Yeşim Çıraklı ise pandemi sürecinde değer yargılarının değiştiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
   “Sağlığın hayatımızdaki önemini biliyorduk, her kutlama mesajında önce sağlık diyorduk ama tabi ki 2020 de çok daha fazla anlam kazandı bu kelime. Değer yargılarımın değiştiği bir sene oldu. Onun dışında sevdiklerimin mutluluğuna şahit oldum. Aile bağları daha da bir önem kazandı. Tabii tüm bu yaşananlar kimi zaman lafın gelişi söylediğimiz çevremizi korumanın önemini bir kez daha ve daha gerçekçi gözler önüne serdi. . Yıllardır süre gelen ekonomi 2020 yılında çok daha farlı bir ekonomik yönetim platformuyla karşılaştı ve koşullar zorlaştı. Yapılabilecek şeylerin yapıldığını ve bu süreci iyi geçirdiğimizi düşünüyorum .
   Yeşim Çıraklı2021’den beklentilerini anlatırken “İnsanoğlunun eski, hür, özgür sağlıklı günlerde dolaşabileceği ve ekonominin tekrar canlandığı bir yıl dilerim… Beklentim bu yöndedir ve gerçek olmasını diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2021, 03:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
ozlem
ozlem - 3 yıl Önce

Bir zamanlarin hopy yoppy cocugu Serdar Denktas bunun abiside boyleymis Bu serdar bankanin icini bosaltmisti Kudret Ozersayda benim gotum kelmi deyip bi de o pompaladi hortumladi (Mine Boyaci Eski kocasi) millete devlete gecirdiler sonuc mu?Alisti bunlar alistirdi milleti bunlar Devletin icinde serefsiz satilmis vatan hainleri bu serefsiz o. cocuklari hirsizlari berat ettirdi. Bunlar alismis calmaya talana hortuma kadin kiz cocuk peskes cekmeye.Dur diyen ne yapiyosun diye namuslu adami da ortadan kaldirdilar. Vatan haini de serefsiz de cok devlette calisan. Nasil olsa, biz Serdar Denktas -Muge -Mine Boyaci -Kudret Ozersay olarak kesemize kaliyor talanlar- fonlamalar- calmalar havada ucusan kocanlar- istasyon arazileri-dandik tiriskadan bi universite (Bolumleri talan hirsizlik hortumlama fonlama pezevenklik) Kisaca bu Denktas-Boyaci-Ozersay ailesine-yardim yataklik eden Eminyet gucleri, Adalet bakanligi Savcilar-Hakimler-Istikbarat-Emniyet gorevlileri artik biliyolar ki yardim ederlerse bu ailelere serfsiz haysiyetsiz onursuz pez…k , vatan millet haini olacaklarini. Serdar Denktas senin baban bu ulkede calisti karsiligini da tiskirincaya kadar bol bol aldi ve size de peskesi zaten cekti.(Imam osurursa cemaat de Sicarmis) Bu da sen ve ailen Kisilere, Millete, Devlete Askere, Emniyete,istikbarata gecirme-duzme-hayatlariyla oynama hakki vermiyor. krallik yok burda serdar muge uctas uckagittas 1992-93 yaptigin serefsizligin hesabi acik bende kapanmadi. 1993-94 hesap acik kapanmadi. 2000-2003 hesap acik kapanmadi. Caldiklarini talan ettiklerini fonladiklarini faiziyle iade edicen Serdar Denktas mis efendiy mis. Mugeee-Mineee-Kudreeettt simdi uyanik ya hopi yopi serdar denktas, kudret ozersaya sinyal veriyor millet keriz bi bu uyanik it telefonla mesaj atsana arasana Başsavcı Sarper Altıncık,i ( bide kullaniyo savcinin haberi bile yoktur kim bilir serdas denktas uckagitdas dalavereci serefsiz boyun) dokunulmazlığı kaldırılsa da istifası reddedilen, eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün yargılanmasına adaya geldiği gün başlanacağını açıkladı. "Geldiği gün, yargılama başlar…” serdar denktas sinyalleri bu ahlaksiz hep gazeteler uzerinden sinyal verir telefonlari dinleniyormus
ruh hastasi mugenin oglu rafikmi ruuff mu topmu? hadi sicra bakimm

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473