banner564

“Kıbrıs Benim Vatanım”

Baf direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldığı törende Emine Arapkasap isimli öğrencinin okuduğu şiir herkesi duygulandırdı

“Kıbrıs Benim Vatanım”
banner598
Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler dün Güzelyurt’ta düzenlenen törende anıldı.
Baf-Limasol İlçeleri Şehit ve Hadise Kurbanları Anıtı’nda saat 10.00’da düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Milletvekilleri Menteş Gündüz ile Ali Pilli, Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Albay Yusuf Gündoğdu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Binbaşı Aygün Osmanlı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve diğer kurum, kuruluş, dernek ve okul temsilcileri katıldı.
Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.
Baf Türk Birliği adına Cenk Dökmen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Güzelyurt Türk Maarif Koleji öğrencisi Emine Arapkasap “Kıbrıs Benim Vatanım” isimli şiiri okudu.
Cenk Dökmen, törende yaptığı konuşmada, Baf Direnişi’nin Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde önemli yer tuttuğunu söyledi.
“Baf Direnişi’ni unutmuyor ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz” diyen Dökmen, tarihi iyi bilmek ve yaşananlardan ders almak gerektiğini anlattı.


Şehitler anılacak
18 Mart Şehitleri ile Gaziveren ve Çamlıköy Direnişleri ve bu direnişlerde şehit düşenler törenlerle anılacak. 
Güzelyurt Kaymakamlığı’na bağlı Lefke Bucağı’ndan verilen bilgiye göre, 18 Mart Şehitleri Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde 18 Mart Cuma günü saat 09.00’da düzenlenecek törenle anılacak. 
Gaziveren ile Çamlıköy Direnişleri ve bu direnişlerde şehit düşenler, 19 Mart Cumartesi anılacak. Gaziveren ve Çamlıköy Direnişleri'nin 52. yıldönümü çerçevesinde Gaziveren Şehitler Anıtı ve Çamlıköy Şehit Emin İzzet Büstü önünde ayrı ayrı törenler düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474