banner564

Son durumu anlattı

Armağan Candan, Kıbrıs’taki çözüm müzakereleri hakkında AP’de konuşma yaptı

Son durumu anlattı
banner598
CTP-BG Milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Armağan Candan, Strazburg’ta Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Demokrat Grup toplantısında “Kıbrıs’taki Çözüm Müzakerelerine İlişkin Son Durum” konulu özel oturumda konuşma gerçekleştirdi.
CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin gözlemci üye olduğu AP Sosyalist Demokrat Grup toplantısına grup başkanı Gianni Pittella başkanlık etti. CTP’nin talebiyle AP milletvekillerini Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla 15 Mayıs 2015 tarihinde iki lider arasında başlayan müzakere süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda farklı ülkelerden birçok AP milletvekili de söz alarak sürece destek belirtti.
Armağan Candan yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta iki taraf arasındaki çözüm görüşmelerinin yeniden başladığı bu dönemde AP’nin ikinci büyük grubu olan Sosyalist Demokrat Grup toplantısının Kıbrıs özel gündemi ile toplanmasını CTP olarak memnuniyetle karşıladıklarını ve Avrupa Birliği yetkililerinin süreci doğrudan Kıbrıslı Türklerin temsilcilerinden dinlemesinin önemini vurguladı. Kıbrıslı Türklerin federal çözüm yönündeki iradesini son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’yı yüzde 60 oy ile seçerek bir kez daha kanıtladığını ifade eden Candan, Kıbrıs’taki liderlerin ayda en az iki, müzakere heyetlerinin ise sürekli görüşmeler gerçekleştirdiğini ve halihazırda ilerlemelerin elde edildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473