banner564

Ama iptal etmiyor

Anastasiadis, Rum Meclisi’nin kararını ‘Popülist ve talihsiz’ olduğunu savundu

Ama iptal etmiyor
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Meclisi’nin 1950 Plebisiti’nin anılması yönündeki kararının “tüm Kıbrıslı Rumlarca saygı duyulan bir konuya yönelik sebepsiz yere popülist ve çok talihsiz bir karar olduğunu” belirterek, buna karşın Kıbrıs Türk tarafının tepkisinin ise abartılı olduğunu öne sürdü.
   Alithia gazetesi, Anastasiadis’in “Atina Haber Ajansı’na” (APE) verdiği röportaja geniş yer verdi.
   Bugünkü koşullar altında Mart ayında uluslararası konferansın yapılması ihtimaline ilişkin bir soruya Anastasiadis, “Biz tamamen hazırız. Asıl konu, Ulusal Konsey’de ELAM dışındaki tüm partilerin oy birliğiyle arzu edilen çözüme bağlı olunduğu yönünde alınan karar gibi, hali hazırda ortaya konan bazı önemli unsurların dikkate alınması gereken unsurlar varken, soğukkanlılıkla karşılanması gerekirken bir olay yüzünden Kıbrıs Türk liderin Perşembe günkü görüşmeden ayrılmasıdır.” yanıtını verdi.
   Ulusal Konsey’in söz konusu kararının “Kıbrıslı Türkleri sakinleştirmesi gerektiğini” ifade eden Anastasiadis, “her yıl Kıbrıslı Rumların İngiliz yönetimine karşı Enosis hedefiyle ayaklanmalarının yıldönümü olan 1 Nisan’ın kutlanıyor olmasına karşın hiç kimsenin Enosis’ten bahsetmediğini” vurguladı.
   Anastasiadis, “Abartıların ve özellikle müzakerelerden ayrılmak için yaratılan sebeplerin, büyük ihtimalle Türkiye’nin iç siyasetinde, 16 Nisan referandumunda Erdoğan’ın arzuları önünde engeller yaratacak problemler olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.
    Rum Meclisi’nin plebisit kararının “şimdi yada herhangi bir anda gündeme getirilmesinin uygun olmadığı, bunun meclis tarafından yapılmış çok talihsiz ve sebepsiz yere popülist bir yaklaşım olduğu” vurgusunda bulunan Anastasiadis, “Aynı zamanda da, enosis veya taksimin yasaklandığı, yönetime etkin katılım içeren, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki kesimli federasyonu hedefleyen müzakerelerin kesilmesi için yeterli bir bahane teşkil etmediğini” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474