banner564

Erdoğan mesaj verecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın davetlisi olarak KKTC’ye gelecek ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılacak

Erdoğan mesaj verecek
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetlisi olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak için bugün KKTC’ye gelecek.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda askeri törenle karşılanacak. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmeye geçecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Akıncı, TBMM Başkanı Yılmaz’ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak için KKTC’ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz’ı kabul etti.
İsmet Yılmaz görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin adada kalıcı bir antlaşma yönündeki desteğini sürdüreceğini vurguladı.
Yılmaz, Türkiye’nin, haklı mücadelesinde Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğunu ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğini, Kıbrıslı Türklerin adada kalıcı bir çözümü hak ettiğini vurguladı.
İsmet Yılmaz, halkın Ramazan Bayramı ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı.

Akıncı: Kalıcı barış…
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise İsmet Yılmaz’a barış yönündeki temennileri için teşekkür etti ve 20 Temmuz’un amacının, Kıbrıslı Türklerin geçmişteki karanlık günlere bir kez daha dönmemesi ve adada kalıcı bir barış tesis edilmesi yöndeki temennilerin dile getirilmesi olduğunu kaydetti. 
Adada kalıcı bir çözüme çok yaklaşıldığı zamanların olduğunu, 2004’te kalıcı bir çözüm için yapılan halk oylamasında Kıbrıslı Türklerin olumlu yaklaşımına karşın Kıbrıslı Rumların olumlu yaklaşım sergileyemediğini anımsatan Akıncı, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yeniden başlatılan çözüm sürecinde temennilerinin, her iki kesimin de olumlu yaklaşabileceği bir çözüm antlaşması yaratmak olduğunu söyledi.
Türkiye’deki milletvekilliği seçimlerine de atıfta bulunan Akıncı, “Türkiye’de temsili demokrasi anlamında, tüm görüşlerin temsil edildiği yeni bir parlamento oluştu. O bakımdan da sizi kutluyorum. Böylesi bir parlamento, böylesi bir meclis yapısı umarım ki Türkiye’nin tüm sorunlarına en iyi şekilde çözüm üretir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474