banner564

Ateş aldılar

İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano “AB’ye Kıbrıs’ın Rum tarafı girdi” deyince, Rumların saldırısına uğradı

Ateş aldılar
banner598

   İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da Kıbrıslı Rumların hedef noktası oldu. Napolitano’nun, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanında “Avrupa Birliği’ne Kıbrıs’ın tamamı değil, Rum tarafı girdi” ifadesini kullanması, Rum yönetimini rahatsız etti. Rum yönetiminin bu sözünden dolayı Napolitano’yu “protesto” ettiği haber verildi.
   Fileleftheros gazetesi “Napolitano: ‘AB’ye Kıbrıs Rum Tarafı Girdi... Lefkoşa’dan Roma’ya Girişim” başlık ve spotlarıyla yansıttığı haberinde, Rum yönetiminin, Napolitano’nun TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde, AB’ye Kıbrıs Rum tarafının girdiğini söylemesine “şaşırdığını” ve Napolitano’yu “protesto” ettiğini yazdı.
   Rum yönetiminin protestosuyla ilgili detay vermeyen gazete, Napolitano’nun, İtalya’nın 2014’ün ikinci yarısında devralacağı AB dönem başkanlığıyla ilgili konuşmasında söylediklerini öne çıkardı.

Dönem Başkanı olacak


   Gazete, Türkiye’nin AB üyelik sürecini, İtalya dönem başkanlığının ele alacağı konular arasına koyduğunu açıklayan İtalya Cumhurbaşkanı’nın sözlerini okurlarına şöyle aktardı:

   “Üye ülke sayısının 15’ten 27’ye yükseldiği AB’nin genişlemesi çerçevesinde AB’ye Kıbrıs Rum tarafının girmiş olmasından kaynaklanan çok dikenli ve karmaşık bir mesele bulunduğunun bilinciyle dönem başkanlığımızda Türkiye’yle müzakereleri ileri götürme inisiyatifi almak niyetindeyiz.
   Kıbrıs’ın birleştirilmesi için BM’nin eski Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından ortaya konulan plan maalesef kabul görmedi. Meseleyle ilgili çelişkiler ve zorluklar devam ediyor ancak bu şartlar altında bile Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin müzakere sürecinin önündeki bu engelin kaldırılması Türkiye’yle ciddi ve mantıklı işbirliğine gitmesi gerekir ki süreç makul bir süre içerisinde başarıyla tamamlanabilsin.”

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473