banner564

Gecikme kar getirmez

Almanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi müzakerelerin başlaması çağrısında bulundu

Gecikme kar getirmez
banner598

   Almanya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Gabriela Guellil, ülkesinin Kıbrıs müzakerelerinin başlamasını ve öze ilişkin konularda ilerleme kaydedilmesini beklediğini vurgulayarak “daha fazla gecikme tarafların hiç birinin çıkarına değil” dedi.
   Fileleftheros gazetesi, Guellil’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önümüzdeki aylarda Almanya’yı ziyaret edecek olması hasebiyle Rum medyasına verdiği mülakatta, Doğu Akdeniz’de bulunan hidrokarbon yataklarının, Kıbrıs sorununa adil ve yaşayabilir çözüm bulunması şartlarının yaratılmasında katalizör görevi görmesi gerektiğine işaret ettiğini yazdı.
   Habere göre; müzakerelerin önündeki engellerin aşılması ve karşılıklı saygı gereğine vurgu yapan Guellil “Bunca yıldan ve başarısız çabalardan sonra bir ihtilafın çözülmesi, çabanın boşa çıkması tehlikesini de içeren zor bir savaştır” ifadesini kullandı.

Yeni başlıklar açılacak


   Almanya’nın Türkiye’nin üyelik prosedürü konusunu AB’deki ortaklarıyla görüşmekte olduğuna da işaret eden Gabriela Guellil, hükümet düzeyinde, Avrupa Konseyi’nin Aralık 2013 kararlarının, aralarında, Konsey’in 22’nci başlıkla ilgili son olumlu kararının da gösterdiği gibi, yeni müzakere başlıklarının açılması yolunu açtığını ancak 23 ve 24’üncü gibi engellenmiş başlıklar için belirlenmiş sürenin izlenmesi gerektiğine işaret etti.
   Gazete Guellil’in, ülkesinin Ankara Protokolü ile ilgili tutumunda, yani bu protokol kurallarını uygulamanın Türkiye’nin yükümlülüğü olduğunda ısrar ettiğini söylediğini de yazdı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473