banner564

Beyrut’ta tarihi buluşma

Güney Kıbrıs ve Yunanistan ‘üçlü işbirliği’ mekanizmasına Lübnan’ı da aldı

Beyrut’ta tarihi buluşma
banner598

   Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın ‘üçlü işbirliği mekanizmasına’ İsrail ve Mısır’dan sonra Lübnan da ilave edildi. Üç ülkenin Dışişleri bakanlarının Beyrut’taki toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Rum Yönetimi ‘tarihi bir buluşmadan’ söz etti.

   Politis gazetesi, görüşmede üç ülke arasındaki işbirliğinin daha ileri götürülmesi ve derinleştirilmesinin kararlaştırıldığını ve üçlü işbirliği mekanizmalarının öneminin vurgulandığını yazdı.
   Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos ve Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil’in, görüşmenin akabinde ortak basın açıklaması yaparak, öncelikle turizm, kültür, yükseköğrenim, ekonomi ve ticaret alanlarındaki işbirliğini geliştireceklerini ifade ettiklerini kaydetti.
   Haberde, bir sonraki üçlü görüşmenin bu yıl içerisinde, Güney Kıbrıs’ta yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
   Gazeteye göre, Hristodulidis yaptığı açıklamalarda, tarihi bir toplantı yaptıklarını ve bu işbirliğinin olumlu bir gündemi olup, hiçbir ülkeye yönelik herhangi bir olumsuz unsur içermediğini söyledi.
   Hristodulidis, Lübnanlı mevkidaşını Güney Kıbrıs’ta oluşturulması kararlaştırılan üçlü mekanizmalarla ilgili Daimi Sekreterlik konusunda bilgilendirdi ve Güney Kıbrıs’ta yapılacak üçlü zirveye kadar, işbirliği yapılması planlanan konularda ilerleme sağlanması temennisinde bulundu.

Hariri ile görüştü

   Hristodulidis; Beyrut temasları çerçevesinde Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Başbakan Saad Hariri ve Parlamento Başkanı Nabih Berri ile ayrı ayrı görüştü.
    Hristodulidis; Rum lideri Nikos Anastasiades’in adına Başbakan Hariri’yi Kıbrıs’a davet etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474