banner564

Çevreye saygı kalmadı

Haspolat ve Lefkoşa sanayi bölgelerindeki boş araziler, duyarsız kişi veya kişiler sayesinde birer çöplüğe döndü

Çevreye saygı kalmadı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Haspolat ve Lefkoşa sanayi bölgelerindeki boş araziler duyarsız kişi veya kişiler sayesinde birer çöplüğe döndü. Haspolat Sanayi bölgesinde boş arazi içerisine atılan moloz, tahta, plastik, cam ve benzeri atık malzemeler çöp dağlarının oluşmasına neden oldu. Öte yandan Lefkoşa organize sanayi bölgesinin arkasında şahıslara ait arazilerin içerisindeki çöplükler de yine aynı şekilde halk sağlığını tehdit ediyor. Güngör çöplüğüne sadece beş dakika uzaklıkta olan Haspolat sanayisindeki çöp yığınları dere yataklarını kapatarak doğal felaketlere davetiye çıkarıyor. 
Konuyla ilgili Diyalog’a konuşan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, doğaya gelişigüzel dökülen çöplerle ilgili cezai işlem uygulandığını ancak her zaman çöp atan kişileri bulamadıkları için yetersiz kaldıklarını ifade etti. 
Aktolgalı, yaptığı açıklamada söz konusu bölgelerde daha önce temizlik çalışmalarının yapıldığını ancak durumun kısa süre içerisinde yeniden eski haline geldiğini söyledi. 
Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, söz konusu bölgelerin daha önce el birliği ile temizletildiğini ifade ederek, “Kimin veya kimlerin bu çöpleri attığı belli değil. Bu nedenle ceza yazmakta aciz duruma düşüyoruz” dedi. 
Aktolgalı, “Duyarsızlıkla katledilen doğayı ancak duyarlı kişilerin yapacakları ihbarlarla koruyabiliriz” diyerek vatandaşlardan da Çevre Koruma Dairesine yardımcı olmaları çağrısında bulundu.

Durum bildirildi
Bu arada Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi arkasında oluşan çöplükte çekim yapmaya giden Diyalog muhabiri, bir aracı bölgeye çöp boşaltırken görüntüledi. Durum Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı’ya bildirilirken, söz konusu araç sahibinin tespit edilerek gereken cezai işlemin uygulanacağı kaydedildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474