banner564

Bize örnek olsun

Rum meclisine gönderilen dokunulmazlık yasasının kabul edilmesi halinde, sadece milletvekilleri değil devlet başkanı da yargılanabilecek

Bize örnek olsun
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in hükümet programında olan ve Rum Yönetimi Başkanı ve milletvekillerinin dokunulmazlığına ilişkin düzenlemeler içeren yasa tasarısının Rum Meclisi’nde beklemeye devam ettiği bildirildi.

   Fileleftheros gazetesi, kamu hayatının düzenlenmesi çerçevesinde, başkan, başkan yardımcısı, milletvekilleri ve diğer kamu görevlilerinin işledikleri cezai ve disiplin suçları ile dokunulmazlıkları düzenleyen yasa tasarısının Rum Meclisi Hukuk Komitesi’nde beklemekte olduğunu yazdı.
   Habere göre söz konusu yasa tasarısı, Rum Yönetimi Başkan ve yardımcısının görevleri sırasında 10 yıldan fazla ceza gerektiren suç işlemeleri ve anayasayı kasten çiğnemeleri durumunda yargılanmalarının önünü açacak.
   Gazete, bu konudaki tüm yasa tasarılarının yeni yıl içerisinde meclise sunulmasının beklendiğini de vurguladı.

Kabinede değişim olacak

   Bu arada Güney Kıbrıs kabinesinde yapılan değişikliğin salı günü açıklanacağı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, eldeki bilgilere göre Rum Maliye Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Hükümet Sözcü Yardımcılığı görevlerinde değişiklik yapılacağını belirtirken, yeni oluşumun ilk toplantısının da çarşamba günü yapılmasının beklendiğini yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473