banner564

Ciddi artış var

Güney Kıbrıs’ta üçüncü ülke vatandaşlarının sayısı nüfusun yüzde 18’ine ulaştı

Ciddi artış var
banner598

   Alithia gazetesi Eurostat verilerine dayanarak 1 Ocak 2019 itibarıyla Güney Kıbrıs’ta yaşayan üçüncü ülke vatandaşlarının, ülke nüfusunun yüzde 18’ine ulaştığını bildirdi. Gazete, sığınma talep eden mülteci sayısındaki artışı da rakamlarla aktardı.
   Avrupa Sığınma Destek Merkezi (EASO) 2019 raporuna göre mülteci krizinin yaşandığı 2015 ve 2016’da Fransa, Yunanistan, Malta ve İspanya ile birlikte, diğer AB üyesi ülkelerden daha çok sığınma talebi alan üyelerden olan Güney Kıbrıs’a, 2019’da da 13 bin 650 sığınma başvurusu yapıldı.
   Alithia’nın haberine göre, 2019 raporunda üçüncü ülkelerden kişiler tarafından AB üyesi ülkelere sığınma başvurularında yüzde 11’lik artış olduğu, 2020’nin ilk aylarında yüzde 16’lık artış yaşanmasına rağmen daha sonra yeni tip Coronavirüs pandemisi nedeniyle yüzde 87’lik düşüş gözlemlendiği bilgisini veren EASO’nun beklentisi, sığınma başvurularındaki artışın devam edeceği yönünde.
   Raporun, Güney Kıbrıs’la ilgili bölümünde, 2019’da sığınma başvurusu yapan kişi sayısı 13 bin 650 (2018’e göre yüzde 76 artış) olarak verildi, bu rakamın AB ülkelerine yapılan toplam başvuruların yüzde 1,8’ine denk geldiği kaydedildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ben
Ben - 4 yıl Önce

Malesef Guney Kibris ucuncu dunya ulkelerinde insan ticareti yapiliyor. Bunlar bircogu kole olarak kullaniliyor. SOZUM ONA is ve isci bulma kurumu ismi altinda KACAKCILAR bu insanlari olduklari ulkelerden buyuk meblaglar borclandirark " Sizi bir avrupa ulkesine calisma izni alarak goturecegiz " vaatleriyle Guney kibrisa getiriyorlar. Sonra da borclu olduklari icin elelrindeki pasaportlarini dokumanlarini da isveren aliyor ve o borc bir turlu odnemiyor. Yillarca uc kurus parayla hem kole olarak kullaniliyorlar hem de her turlu tecavuze ugruyorlar.

Malesef bu insanalrin hakkini savunacak kimse yok. Kimisi ulke ekonomisine katki oldugu icvin goz yumuyor kimisi de rusvet yolsuzlukla sesisni cikartmiyor. Insan haklari yerlerde surunuyor. Unutulmus , insan olarak kimsenin deger vermedigi insanlar bunlar. Icler acisi bir durum.

Ben
Ben - 4 yıl Önce

"üçüncü ülke" ne demek? Uçüncü dunya ülkesi mi demek istiyorsunuz?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474