banner564

KTAMS’ın, 35’inci olağan genel kurulu yapıldı

KTAMS’ın, 35’inci olağan genel kurulu yapıldı

KTAMS’ın, 35’inci olağan genel kurulu yapıldı
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) 35’inci olağan genel kurulu yapıldı.
Genel Kurul Toplantısında divanın oluşturulmasının ardından barış ve demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Ardından ise KTAMS’ın bugüne kadar verdiği mücadele sinevizyon gösteri ile aktarıldı.
Sendika Genel Başkanı Ahmet Kaptan, sendikanın mücadelesinin sürdüğünü, hükümetlerin çalışanlara karşı anlayışının ise değişmediğini kaydederek, hükümeti eleştirdi.
Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu el birliği ile hareket etmenin önemine değindi ve “her iki sendika karşılıklı eğitim ve çalışmalarla birlikte mücadele vermeye devam edecek” dedi.
Güney Kıbrıs’ta örgütlü memur sendikası PASİDİ Genel Sekreteri Glafkos Hacıpetru da, KTAMS ve PASİDİ’nin çok uzun yıllardır birlikte birleşik Kıbrıs için mücadele verdiği anlatarak, “bu konuda çekilen sıkıntı ve sorunlar ancak güçlerimizi birleştirirsek aşılabilir” diye konuştu.
Dev-İş başkanı Hasan Felek de dünyada emekçi kesimin sorunlarının ortak olduğunu dile getirdi, 1 Mayıs İşçi Bayramı için şimdiden harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu eş başkanı Şaziye Köse de “Birleşik Kıbrıs, birleşik dünya ancak işçiler bir araya gelirse yaşam bulabilir” dedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası eş başkanı İbrahim Kara ise Türkiye ve KKTC’deki emekçilerin sorunlarını örnekler vererek anlattı.
Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak aklandı.
Daha sonra yönetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi.
30 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Kaptan, Güven Bengihan, Filiz Tayfun, Devrim Barçın, Muzaffer Sevim, Deniz Tuğberk, Adnan Aktan, Ahmet Varoğlu, Ferman Yiğit, Ceyhun Ümiter, Emete Taşkan, Ahmet Asoğlu, Mehmet Oytan, Hasan Onbaşı, Ahmet Katrancıoğlu, Osman Özkoraltay, Evrim Karaman, Gökhan Tozan, Firdevs Bladanlı, Mustafa Yaşlı, Zeyno Çilli,
Salih Tabur, Hüseyin Kocadal, İbrahim Oduncuoğlu, Recep Yamuk, Ülfet Kral, Şaziye Ataser, Ebru Şerebet, Gülsüm Akıllıoğlu ve Sinem Koçak.
Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını yarın yaparak görev dağılımı gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473