banner564

Füzelerle korunacak

Güney Kıbrıs’ta ‘Onasagoras’ adı verilen yatakta hidrokarbon sondajı yapacak olan SAIPEM gemisi yola çıkıyor

Füzelerle korunacak
banner598
    Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi - MEB” içerisindeki 9’uncu parselde “Onasagoras” adı verilen yatakta hidrokarbon araştırması yapacak olan sondaj gemisinin üzere salı günü yola çıkacağı haber verildi.  
   Fileleftheros gazetesi ENI-KOGAS konsorsiyumun Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”i içerisinde 9’uncu parseldeki Onasagoras yatağında yapacağı ilk araştırma sondajı için 60 günlük geri sayımın başladığını yazdı. Habere göre Onasagoras’ta araştırma yapacak olan “SAIPEM 10000” adlı sondaj gemisinin hazırlık süreci başladı ve gemi salı günü sondaj yapacağı noktaya ulaşmak üzere yola çıkacak. 
   Güney Kıbrıs seyahatine hazırlık sürecinde sondaj gemisine dört tekneden destek alacağını kaydeden gazete, bunların denizaşırı hidrokarbon çalışmalarına destek hizmeti veren Rum bandıralı SEA TORTUGA, yine destek hizmetleri veren MA DEVI ve römorkörler RAPTOR ile TALOZ olduğunu aktardı. 

ilk sondaj 52 gün

   Gazete sondaj gemisine hem bulunduğu bölgede, hem de Rum MEB’ine seyahat kısmında korsan tehdidi karşısında güvenlik sağlayan füze yüklü bir geminin de eşlik edeceğini belirtti. Eylül’ün son 10 günü içerisinde sondaj noktasına ulaşacağını ve büyük ihtimalle Eylül’ün son haftası çalışmalarına başlayacağını kaydeden gazete, ilk sondajın yaklaşık 52 gün sürmesinin beklendiğini yazdı.  
   Haberde sondaj gemisinin günlük kira bedelinin 390 bin dolar olduğu da kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473