banner564

Polis, 2 köpek ile 3 milyon lirayı aradı

Polis, Türkiye’den özel olarak getirilen 2 köpek ile toprağa gömülü olduğu tahmin edilen 3 milyon lirayı aradı

Polis, 2 köpek ile 3 milyon lirayı aradı
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili silahlı ve maskeli soygun olayı ile ilgili olarak aranan Mustafa Çetereisi, önce Ankara’ya, oradan da Londra’ya kaçarken, polisin araştırmaları hız kesmeden devam ediyor.
   Çalınan 3 milyon TL’nin peşine düşen polis, dün birisi İstanbul’dan, diğeri Ankara’dan olmak üzere özel eğitilmiş 2 dedektör köpek getirdi ve Güzelyurt bölgesinde saatlerce süren bir araştırma yaptı. Araştırmaya çok sayıda polis memuru ve subayının yanı sıra Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de katıldı. 
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre polis ekipleri ve özel eğitilmiş dedektör köpekler dün; Bostancı, Güneşköy, Aydınköy bölgesindeki yol kenarlarında, bahçelerde, su kuyularında, tarlalarda, dere yataklarında, ormanlık arazide gömülü olduğuna inanılan 3 milyon TL’yi aradı. Güzelyurt bölgesinde dün gün boyunca süren ve bir sonuca ulaşılamayan aramalar bugün de devam edecek. 

Çetereisi Londra’da...  
   Polis ayrıca, Ankara’da ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle savcılık tarafından serbet bırakılan ve Londra’ya kaçan Mustafa Çetereisi’nin adresini bulmak için İngiliz polisi ile de sıkı bir diyalog yürütüyor. İki ülke arasında suçluların iadesiyle ilgili bir anlaşma olmamasına karşın, soygun, cinayet ve uyuşturucu gibi olaylarda bilgi paylaşımının ve yardımlaşmanın aralıksız devam ettiği bildirildi.

Tutuklular yarın yeniden mahkemede
   Büyük soygun olayı sonrasında tutuklanan Bilay Çetereisi ile Abzer Fırat’ın yarın yeniden mahkeme huzuruna çıkması bekleniyor. Güzelyurt Mahkemesi’ndeki duruşmada polisin ek tutukluluk süresi isteyeceği belirtilirken, sanıkların avukatı tarafından son günlerde bazı yayın organlarında yer alan iddiaların da gündeme getirileceği ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473