banner564

‘Gerek yok’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, garantilerin kalkması konusunda Kasulidis’e güvence verdi

‘Gerek yok’
banner598
 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler ( BM)  Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye “Kıbrıs’ta taraflarca reddedilebilecek çözümleri ileri götürmekten vazgeçmeleri” çağrısında bulundu.
   Politis gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in Moskova ziyareti çerçevesinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüştüğünü ve Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri konusunda bilgi aktardığını yazdı.
   Habere göre, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, BM ve BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye “Kıbrıs’ta tarafların reddedecekleri, özellikle garantiler konusunda, çözümleri ileri götürmekten veya Kıbrıs sorununun çözümü için yapay takvimler ortaya koymaktan vazgeçmeleri” çağrısında bulundu.
   Rusya’nın Kıbrıs’taki tarafların bulacakları bir çözümü destekleyeceğini vurgulayan Lavrov, “birleşik Kıbrıs’ın güvenliği konusunu da Kıbrıs’taki tarafların çözmesi gerektiğini” ifade etti.
   Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in ise açıklamasında, güvenlik konusunda Rusya ve Güney Kıbrıs’ın tezlerinin uyumlu olduğundan emin olduğunu bir kez daha vurguladığını yazdı.

Garantiler konusunda görüş birliği

   Kasulidis, “Rusya’nın görüşüyle bizim garantörlük sisteminin kaldırılması ve tüm yabancı askerlerin Kıbrıs’tan çekilmesi gerektiği şeklindeki görüşümüzün aynı olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.
   Gazete, Güney Kıbrıs’ın Rusya’ya askeri üs sağlaması konusunda zaman zaman basında çıkan haberlerin sorulması üzerine ise gerek Kasulidis gerekse Lavrov’un, bu konunun hiçbir zaman kendi gündemlerine gelmediği, sadece basında tartışıldığını söylediğini yazdı.
   Habere göre bu konuda Lavrov, Rusya’nın savaş gemilerinin özel bir düzenleme olmaksızın Güney Kıbrıs limanlarını kullanabildiklerini vurguladı ve Rusya’nın Suriye’deki askeri üslerinin kendileri için yeterli olduğunun altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474