banner564

‘Gereken yapılacak’

Rum Hükümet Sözcüsü “İşgali sona erdirmek ve ülkemizi yeniden birleştirmek gibi bir hedefimiz vardır” dedi

‘Gereken yapılacak’
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides, Mont-Pelerin'deki müzakerelerin başarısızlığından sonra Kıbrıs Rum tarafının bir suçlama oyununa girmek istemediğini söyledi.
    Rum lideri Nikos  Anastasiades’in, müzakerelerin tamamlanma şeklinden mutlu olmadığını belirten Hristodulides,  Sözcü Barış Burcu'nun Kıbrıs Rum tarafının duruşuyla ilgili eleştirisini de kınadı.
    Kıbrıs Türk tarafının 'Kıbrıs Rum tarafı maksimalist görüşlerle geldi' ifadelerinin gerçekleri yansıtmadığına dikkat çeken Sözcü, bir soruyu yanıtlarken müzakerelerin toprak konusunun üç temel kriteri üzerinde yoğunlaştığını, özellikle toprak ayarlamalarının sonucunca Kıbrıslı Rumların atalarının evlerine geri dönmeleriyle ilgili bir kriter üzerinde belirli bir sonuç olmadığını belirtti.
   “Çaba harcanmıştır, görüş alışverişi yapılmıştır, BM de çaba harcamıştır ancak olumlu bir sonuca ulaşılması mümkün olmamıştır” şeklinde konuşan Hristodulides, Mont Pelerin'deki başarısızlıktan sonra Kıbrıs müzakerelerinin şimdi tehlikede olup olmadığı sorusuna, bu tür değerlendirmeler yapmak için erken olduğunu söyledi ve Kıbrıs Rum tarafının olumlu bir sonucun yolunu açacak koşulların yaratılması için verdiği taahhüdün değişmediğini bildirdi.
  “İşgali sona erdirmek ve ülkemizi yeniden birleştirmek gibi bir hedefimiz vardır. Bu doğrultuda gereken her şeyi yapacağız” şeklinde konuşan Nikos Christodoulides, Cumhurbaşkanı Anastasiades Kıbrıs'a döndükten sonra somut tartışmalar yapılacağını duyurdu.
   Bir başka soruyu yanıtlayan Hristodulides, Kıbrıs Rum tarafının, toprak kriteri ve bunların esas alınacağı bir harita üzerinde bir anlaşmaya varılması durumunda güvenlik ve garantiler konusunda çok taraflı bir konferans için tarih vermeye hazır olduğunu bildirdi.
     Rum Hükümet Sözcüsü, Kıbrıs Rum tarafının kabul edilmez statükonun sona erdirilmesini herkesten çok istediğini, bu hedefe ulaşmak için olabilecek zorluklara ve sorunlara rağmen elinden gelen her şeyi yapacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473