banner564

Güney, doğal gazdan elektrik üretimine geçecek

Güney Kıbrıs, gelecek yılın sonuna kadar doğal gazdan elektrik üretimine geçecek

Güney, doğal gazdan elektrik üretimine geçecek
banner598

 Güney Kıbrıs’taki Vasiliko bölgesinde gelecek yılın sonuna kadar doğal gazdan elektrik üretimine geçileceği, bu maksatla 374 milyon Euro’luk bütçenin hazır olduğu bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi “2021 Sonu Öncesinde Doğal Gazla Elektrik Üretimi” başlıklı haberinde 2018 yılında ortaya konulan Vasiliko’ya sıvılaştırılmış doğal gazın yeniden gaza dönüştürülmesi alt yapıları ile depolama terminalinin inşasına ilişkin hedefin korunduğunu, Güney Kıbrıs’ın ilk olarak doğal gazdan elektrik üretilmesine ilişkin dönemin 2021 yılının  son üç ayında olmasının da beklendiğini  yazdı.
   Gazete konuyla ilgili gelişmelere yer verirken toprak hazırlığı ve stabilizasyonu gerektiren karasal altyapının tamamlandığını ve geriye sınırlı sayıda çalışmanın kaldığını belirtti. 
   Çalışmaların ana hacmine ilişkin çalışmaların deniz ve denizaltı iskelesi ile tesislerle alakalı olduğunu belirten gazete çalışmaları gerçekleştirecek konsorsiyum grubunun bu amaç için gelecek hafta Güney Kıbrıs’a gideceğini ayrıca resmi temel atma törenin ise 9 Temmuz’da yapılacağını yazdı.
   Gazete haberinde ayrıca Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi (DEFA) ile Rum Elektrik İdaresi’nin dahil olduğu “ETİFA’”nın (Doğal Gaz Alt Yapılar Şirketi),  çalışmaların yerine getirilmesi için 289 milyon Euro’ya gereksinimi olduğunu ancak Avrupa Yatırım Bankası’ndan 150 milyon Euro, “Connecting Europe Facility” aracılığıyla Avrupa Komisyonu’ndan 101 milyon Euro, ETİFA’nın hisse sermayesinden 43 milyon Euro temin ettiğini, 80 milyon Euro değerinde ek finansman elde edilmesiyle de kullanılabilecek miktarın 374 milyon Euro’ya çıktığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474