banner564

Güney Kıbrıs’ta dün 15 yeni vaka

4’ü kritik durumda

Güney Kıbrıs’ta dün 15 yeni vaka
banner598

Güney Kıbrıs'ta dün yapılan 2 bin 999 test sonucu 15 Coronavirüs vakası tespit edildi. 
Toplam vaka sayısı 837’ye yükselirken, hastalıktan dolayı dün herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Hastanelerde tedavi altında bulunan vakalardan 4’ünün durumunun kritik olduğu belirtildi.
Güneyde toplam test sayısı 53 bin 120 olurken, Pandemi Danışma Kurulu üyesi Dr. Leondios Kostrikis, Kıbrıs Epidemiyolojik Merkezi adına sonuçları açıkladı.
Dr. Kostrikis, 50 bin test rakamını geçtiklerini, 2 bin 999 yeni test yaparak, 15 yeni vaka daha belirlediklerini söyledi.
"20 bin test" kapsamı içinde olan sağlık profesyonellerine yapılan testlerde 2 yeni vaka saptandığını açıklayan Kostrikis, önceden belirlenen vakaların takibiyle de 6 yeni hastaya ulaşıldığını kaydetti.
Dr. Kostrikis, "rastgele örnekleme" metodu ile yapılan testlerde ise bir vaka bulunduğunu, bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.
Dr. Christos M. Loizou ise hastaların durumu hakkında bilgi verdi, Mağusa Paralimni Hastanesinde sadece 15 kişinin tedavi edildiğini, 4 hastanın taburcu olduğunu ifade etti. 
Loizou, 1'i Limasol, 3’ü Lefkoşa’da olmak üzere 4 hastanın durumunun kritik olduğunu belirtti. 

Ek 20 bin test

   Bu arada Rum Sağlık Bakanlığı, Güney Kıbrıs’ta Coronavirüs sebebiyle uygulamada olan önlemlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte çalışmaya başlayacak kesimlere 20 bin test yapılmasının sağlanması için adım atıyor.
   Politis gazetesi, Rum Sağlık Bakanlığı’nın, uygulamada olan kısıtlamaların kaldırılması sonrasında iş yerlerine dönecek kişilere uygulanmak üzere 20 bin test yapılmasını planladığı, bu çerçevede Güney Kıbrıs’taki özel tahlil laboratuvarlarıyla temasta olduğunu yazdı.
   Gazete, bakanlığın test başına 80 Euro fiyat önerdiğini ancak bu ücretin sadece iki laboratuvar tarafından kabul edildiğini belirttiği haberinde, laboratuvar sayısının 20 bin test için yetersiz kalması sebebiyle bakanlığın, test fiyatları konusunda Sayıştaylığa danışma kararı aldığını vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474