banner564

Hristos coştu

Anastasiadis’le görüşen ELAM lideri tüm sınır kapılarının kapatılmasını istedi

Hristos coştu
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ELAM Başkanı Hristos Hristu ve Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus’u kabul ederek aralarında Kıbrıs sorunu ve koronavirüs tedbirlerinin de bulunduğu bir dizi konu hakkında bilgilendirdi.

   Fileleftheros gazetesi, Anastasiadis’in ELAM ve Dayanışma Hareketi ile olan görüşmelerine yer verirken bu temaslarla birlikte Anastasiadis’in siyasi parti başkanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmeler turunu tamamladığını yazdı.
   ELAM Başkanı Hristos Hristu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, koronavirüsün yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla sınır kapılarının kapatılmasını ayrıca Maraş konusunda yaşananlara yanıt olarak Türkiye’ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar alınması için Avrupa karar alma merkezlerine baskıların yapılmasını önerdiğini söyledi. 
   Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus’un Rum Başkanlık Sarayı’ndan ayrılırken açıklama yapmadığını yazan gazete, daha sonra Dayanışma Hareketi tarafından bir açıklama yapıldığını belirtti. 
Habere göre açıklamada, Anastasiadis’in, Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus’a , ülkenin siyasi yaşamının meşgul olduğu konular, koronavirüs için alınmakta olan tedbirler ve Maraş’a ilişkin gelişmeler ve mülteci konusunda bilgi verdiği belirtildi. 
   Açıklamada ayrıca Kıbrıs sorununda, en azından KKTC’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar gelişmelerin yaşanmasının beklenmediğine de dikkat çekildi. 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman nalbantoglu
Osman nalbantoglu - 4 yıl Önce

Kapansin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473