banner564

‘Kararlıyız’

Akıncı ile birlikte Klerides sergisini açan Anastasiadis çözüm sözü verdi

‘Kararlıyız’
banner598
  Rum Yönetimi eski Başkanlarından Glafkos Klerides’in kişisel eşyalarının yer aldığı serginin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından açılışı, Rum gazetelerinde çeşitli başlıklarla ve fotoğraf destekli yer buldu.
   Fileleftheros, Güney Lefkoşa’daki  Severis Vakfı’nda yer alan serginin açılışını, birinci sayfasında ve fotoğraf eşliğinde yansıttı. Gazete, “Örnek Ülke ve Kavafi’nin İthaki’si... Akıncı ve Anastasiadis Klerides’le İlgili Sergiyi Açtı” başlığıyla aktardı.
   Fotoğraf altında, Anastasiadis’in “Mustafa Akıncı ile Kıbrıs’ı örnek ülke haline getirelim” mesajını, Akıncı’nın da Kavafi’nin ‘İthaki’ şiirine atıfta bulunarak, kinayeli şekilde yolculuk sırasında akılda her zaman ithaki olması (yola çıkarken, varılmak istenen hedefin akıldan çıkartılmaması) gerektiği sözünü öne çıkardı.
   Simerini “İthaki, İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon... Başkan Anastasiadis ‘Akıl Hocası’ Glafkos Klerides’e Çözüm Sözü Verdi” başlığını kullandı.
   Alithia da haberi okurlarına birinci sayfasından ve fotoğraf desteğiyle iletti. Gazete haberini “Glafkos’la İlgili Etkinlikte Ortak Çözüm Vizyonu” başlığıyla aktardı.
Haravgi haberine iç sayfasında tek sütuna verdiği haberine “Çözüm Kararlılığı” başlığını atarken; Politis “İki Lider Klerides’i ¬Birlikte Onurlandırdı... Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi’nde Klerides Sergisi” başlığını kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474