banner564

Anayasa değişikliği hatırlatıldı

Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na seçilen Şefik ile görev süresi 20 Eylül’de dolacak Öneri, Meclis Başkanı Siber’i ziyaret etti

Anayasa değişikliği hatırlatıldı
banner598
Meclis Başkanı Sibel Siber, Yüksek Adliye Kurulu’nun toplantısında oy birliğiyle Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na seçilen Narin Ferdi Şefik ile 20 Eylül’de görev süresi dolacak Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’yi kabul etti.
Kabulde Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel de hazır bulundu.
Kabulde ilk sözü alan Öneri, “Meclis’ten beklediğimiz Anayasa Değişikliği Yasası sağlanamamış olmakla birlikte daha sonraki dönemlerde bunun gerçekleşebileceğini düşünerek böyle bir temenni sunuyorum” şeklinde konuştu.
 “Yargının ufkunu açma, yargıya yeni bir vizyon sağlama girişimlerimiz oldu” diyen Öneri, “Görevi benden devralan Narin Ferdi Şefik başkanlığında aynı çalışmaların devam edeceğini düşünüyorum” ifadesine yer verdi.


Siber: Öneri yüce bir görevde bulundu
Meclis Başkanı Sibel Siber ise yargının insan yaşamının kaliteli olmasındaki rolüne işaret ettiği konuşmasında Öneri’nin yüce ve onurlu bir görevde bulunduğunu vurguladı.
Siber, “Ayrılırken verdiğiniz demeçleri takip ettim. Sitemler var, yapılması gerekenler var, yapılmayanlar var. Bunları hepimiz zaman zaman dile getiriyoruz. Hakim sayısının az olmasını, ‘geç adaletin adalet olmadığını’ dillendirdiğinizi, hepimizin dillendirdiğini biliyorum” şeklinde konuştu.
Anayasa Değişikliği konusunda da değinen Siber şöyle devam etti:
“Meclis’in Anayasa Değişikliği için yaptığı değişiklikler çeşitli nedenlerle, belki bizden de kaynaklanan nedenlerle halkımız tarafından reddedildi ama eğer bir gereksinim varsa ki var bu konuda tekrar çalışma yapılması gerekmektedir. 
Bugün Meclis’te hükümet anayasa değişikliğini yapabilecek çoğunluktadır. Yargının önünü açmak bizim için çok önemledir.”

Siber, komite başkanları ile görüştü
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber dün; Meclis Komite Başkanları Ahmet Gulle, Asım Akansoy, Armağan Candan, Birikim Özgür, Erdal Özcenk, İzlem Gürçağ ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474