banner564

Toros: En yakın paydaşız

Ticaret Odası yetkililerini kabul eden Bakan Atun, ülke ekonomisinin daha verimli hale gelmesinin ortak hedef olduğunu vurguladı

Toros: En yakın paydaşız
banner598
Fikri Toros başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) yönetim kurulu üyeleri dün, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sunat Atun’u ziyaret etti. 
Bakan Atun kabuldeki konuşmasında, ülke ekonomisinin daha verimli hale gelmesinin ortak hedef olduğunu vurguladı.
2016-2018 ekonomik programın hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Bakan Atun, Kıbrıs konusunda sonucu kestirilmeden yapılan açıklamaların, ekonomiye ağır bedeller ödettirebildiğini, son dönemlerde ekonomide yavaşlamalar görüldüğünü söyledi.
Atun, mevcut hükümetin güçlü bir çözüm iradesi bulunduğunu da kaydetti. 

Toros: Birçok yeni dönemin arifesindeyiz
KTTO Başkanı Fikri Toros ziyarette yaptığı konuşmada, Sunat Atun’a yeni görevinde başarılar dileyerek, Atun’un bakanlığıyla yeni girilen evrim sürecinde ekonomik konularla ve ivedilikle uygulanacak politikalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi. 
Bakan Atun’un gerek devlet, gerekse özel sektördeki deneyimleriyle, yeni hükümet döneminde kendilerinin en yakın paydaşlarından biri olacağına inanç belirten Toros, birçok yeni dönemin arifesinde bulunulduğunu ifade etti. 
Toros, Türkiye-KKTC ekonomik programın oluşturulması, çözüm süreci hazırlıkları, AB uyum süreci gibi konularda KTTO’nun kendi bünyesinde kurduğu, “Çözüm Sürecinde Kuzey Kıbrıs Ekonomisi” projesinin çalışmalarına başladığını anlatarak, bu projeyle ilgili olarak da Bakan Atun’la görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. 

Atun, GAÜ’yü ziyaret etti
Öte yandan Bakan Atun, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’yü ziyaret ederek üniversiteyle ilgili bilgi aldı. Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Atun, üniversitede yapılan "Hastane inşaatı ve yeni vizyon" konulu sunumu dinledikten sonra sırasıyla üniversite kampusunda, yapımı devam eden hastane inşaatında ve yeni kolej binasında incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473