banner564

Kıbrıslı Türklerin sandığından ELAM’a 14 oy çıkması Rumları da şaşırttı

Teröre destek

Kıbrıslı Türklerin sandığından ELAM’a 14 oy çıkması Rumları da şaşırttı
banner598

  Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin sonuçları Rum siyasileri ve medyası tarafından tartışılıyor. Özellikle terör örgütü ELAM’ın oylarındaki artış ele alınırken, bu partiye Kıbrıslı Türklerin sandığından 14 oyun çıkması büyük bir şaşkınlık yarattı.

   Alithia gazetesi; Kıbrıslı Türklerin oylarının yüzde 71,98’inin AKEL’e gittiğini, aşırı sağ Rum Ulusal Halk Cephesi’ne de (ELAM) sandıktan 14 oy çıktığını yazdı.
   AKEL’in adayı Niyazi Kızılyürek’in aday olmasının, Kıbrıslı Türklerin oylarının AKEL’e gitmesini sağladığını kaydeden gazete, Kıbrıslı Türklerden Yasemin Hareketi’ne bin 335 oy (yüzde 23,57), DİSİ’ye 68 oy (yüzde 1,2), KSP’ye 56 oy (yüzde 0,99), EDEK’e 48 oy (yüzde 0,85), DİKO’ya 27 oy (yüzde 0,48), Vatandaşlar İttifakı-Ekologlar’a 18 oy (yüzde 0,32), Demokratik Cephe’ye (DİPA) 16 oy (yüzde 0,28), ELAM’a 14 oy (yüzde 0,25), Milliyetçi Kurtuluş Hareketi’ne (EAK) 1 oy ve bağımsız adaylar Haris Aristidu ile Mihalis Paraskevas’a ikişer oy gittiğini belirtti.
Gazete, toplam rakamlara bakıldığında ise Kızılyürek’in 25 bin 51 oy, Yasemin Hareketi’nin 4 bin 786 oy, KSP’nin de 170 oy aldığını yazdı.

AKEL 2 bölgede birinci

   Politis gazetesi ise, DİSİ’nin bir önceki seçimde Güney Kıbrıs’taki tüm bölgelerden birincilikle çıktığını; ancak bu seçimde, AKEL’in bir adım öne geçtiğini yazdı.
   Gazete, AKEL’in Lefkoşa Rum Kesimi ve Larnaka’daki sandıklardan birinci parti olarak çıktığını kaydederken, Hloraka, Kakopetria, Paralimni, Athienu (Kiracıköy) ve Emba gibi küçük köylerin, ELAM’a oy verdiğini ve bu durumun düşündürücü olduğunu belirtti.
   Fileleftheros gazetesi de, seçmenlerin kullandığı tercih oylarının, siyasi partilere mesaj verdiğini yazdı.
  Gazete, partilerin “ağır topları” olan ve anketlere göre iyi bir oy sayısına sahip olduğu tahmin edilen DİSİ’den Nikos Tornaridis’in, AKEL’den Neoklis Silikiotis’in ve DİKO’dan Marinos Musiottas’ın, beklenen oyu alamadığını kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474