banner564

14 kişi 51 eser ile katılmıştı

Genç Sanatçılar Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi

14 kişi 51 eser ile katılmıştı
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği Genç Sanatçılar Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı önceki gün Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Aytunç Şirket ve Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları’nın yanı sıra kalabalık bir sanatsever topluluğunun katıldığı gecede dereceye girenlere ödülleri de verildi. 
Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi’nin açılışı ve ödül töreni, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları’nın yarışmaya katılan tüm gençleri tebrik ettiği kısa konuşmasıyla başladı.
Şehbal Hamzaoğulları, “…sanatı seçen tüm genç ressamları ve onları yüreklendirip destekleyen ailelerini kutlarım” dedi. 
Seçici kurul üyeliklerini Bahar Çıralı, Yrd. Doç. Dr.Hasan Zeybek ve Türksal İnce’nin yaptığı yarışmada derecelendirme yapılmaksızın verilen üç başarı ödülünü almaya hak kazanan; İbrahim İnce’nin “Controlled Chaos”, Mehmet Sariler’in “Untitled 1” ve Nurtane Karagil’in “Bölümlenebilen Gündelik Hayat Sorunsalları” ile Mansiyona layık görülen “Sonsuz Döngü III” isimli eseriyle Tünay Özyay’ın ödülleri verildi. Kültür Dairesi’nin Seramik Sanatçısı Semral Öztan’a tasarlatıp hazırlattığı ödül heykelciklerinin verilmesinin ardından yarışmaya katılan tüm gençlere, yarışmanın seçici kurul üyelerine ve gecede sahne alan Lefkoşa Belediye Orkestrası müzisyenlerine teşekkür belgeleri verildi.
Kültür Dairesi’nin anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin; genç kuşak ressamların özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla bu yıl 11.’sini düzenlediği Genç Sanatçılar Resim Yarışması’na, 14 kişi 51 eser ile katılmıştı. Yarışmada, ödül alan eserlerin dışında 13 katılımcının 33 eseri de sergilenmeye değer bulunmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474