banner564

15 Haziran’a  kadar gezilecek

“Osmanlı Belgeleri Işığında Kıbrıs” temalı sergi Büyükelçi Başçeri tarafından açıldı

15 Haziran’a  kadar gezilecek
banner598

 Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Osmanlı Belgeleri Işığında Kıbrıs” temalı sergi, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri tarafından açıldı.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, Büyük Kütüphane Sergi Salonu’nda yer alan ve Osmanlı idaresinde Kıbrıs adası ile ilgili çeşitli konulardaki 100 belgeyi içeren serginin açılışına, Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Başmüşavir Kadir Akçeşme, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel ile öteki davetliler katıldı.
Serginin açılışında Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, konuşma yaparak Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi’nin kuruluş amacı ve öneminden bahsetti.
Açılış konuşmasının ardından sergi kurdelesi kesilerek sergi gezildi. Osmanlı Belgeleri Işığında Kıbrıs Sergisi, 15 Haziran’a kadar 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473