banner564

‘Korku bitecek’

Averof, bölünmüşlüğün bitmesi halinde ekonomik mucizeler yaratılacağını iddia etti

‘Korku bitecek’
banner598
 Güney Kıbrıs’taki bazı siyasi partiler, çeşitli vesilelerle, Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.
    Fileleftheros gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Baf’ta yaptığı açıklamada “yarı işgal altındaki ülkeyle yaşamayı başardıklarını, o zaman yeniden birleşmiş bir ülkeyle yeniden ekonomik mucizeler yaratmalarının mümkün olacağını” ifade etti. 
   Neofitu, 42 yıllık Türk “işgalinin” ardından ileriye bakma, korku ve endişeleri bir kenara bırakma ve yarına umutla bakma zamanın olduğunu belirtti. 
   Güvenli, çağdaş, barışçıl ve yeniden birleşmiş, barikatların, yabancı garantörlerin ve “işgal ordularının” olmadığı bir ülkede yaşama perspektifine bakılması gerektiğini belirten Neofitu, bu çabada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yanında durduklarını da ifade etti.
   Neofitu açıklamasında ayrıca Türk “işgalinin” 42 yıl sonra da devam etmesi, bölünmüş bir ülkede yaşamak, kendi vatanının normal ve sıradan bir vatan olması ümidinin bulunmasının korkuttuğunu, bu vatan için, yeniden birleşmiş vatan için mücadele ettiklerini de belirtti. 

Eleni yine eleştirdi

   Fileleftheros gazetesine göre Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus bir açıklama yaparak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e Kıbrıs sorunu hakkında eleştirilerde bulundu. 
   Theoharus açıklamasında, Anastasiadis’in, halka yönelik kamuoyu özürlerinde yatırım yaptığı dramatik tonların ve teslim etme zamanının geldiğini kendilerine söylediği zaman kullandığı kahramanlık kibirinin, onu tamir edilemez şekilde ortada bıraktığını ve kendi yanındaki taraftarlardan başka kimseyi inandıramadığını belirtti. 
   Theoharus, Anastasiadis’in, zaman takvimlerini ve yol haritalarını izlemeyeceği, kriterler ve Toprak için harita olmadan beşli konferansa gitmeyeceği şeklindeki kahramanlık açıklamasının üzerinden on gün bile geçmediğine dikkati çekti. 
   Theoharus açıklamasında ayrıca halka bıkkınlık geldiğini ve öfke duyduğunu, Anatasiadis’in sürüklediği koşulsuz teslimiyeti de kabul etmesinin söz konusu olmadığını belirtti. 
   EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, açıklamasında bir Avrupa ülkesinde, Avrupa üyesi olmayan, hatta komşu ülkelere karşı yayılımcı ve saldırgan faaliyetlerde bulunan, herhangi bir anlaşmaya saygı duymayan bir ülke tarafından garantilere sahip olmasının mantık dışı olduğunu yineledi. 
    Geçiş dönenine ilişkin olarak Sizopulos, ciddi tehlikelere gebe olan böyle bir anlaşmaya karşı olduklarını da ifade etti. 
   Simerini gazetesine göre Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği yaptığı açıklamada Anastasiadis’in, hatalarını haklı çıkarmak için kelimelerin anlamını değiştirdiğini belirtti. 
    Anastasiadis’in “endişede kalmanın, korkuya esir düşmenin ve Kıbrıs sorununda hareketsiz kalmanın korkaklık olduğu ve cesaretle ilerlediği” şeklindeki açıklamasına atıfta buluna Ekologlar, Anastasiadis’in cesaretle tam olarak ne demek istediği ve Türk taleplerindeki tavizin ne zamandan beridir cesaret göstergesini teşkil ettiği şeklindeki soruları gündeme getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473