banner564

Meclis’e öneri sunuldu

DİKO’dan 3, EDEK’ten de bir milletvekili, KKTC’ye destek veren siyasilerin Kıbrıs pasaportlarını iptal etmek için harekete geçti

Meclis’e öneri sunuldu
banner598

 Güney Kıbrıs’taki fanatik DİKO’dan 3, sözde sosyalist EDEK’ten de bir milletvekili, KKTC’ye destek veren siyasilerin Kıbrıs pasaportlarını iptal etmek için harekete geçti.

   Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs Cumhuriyeti Tarafından Kıbrıslı Türklere Verilen Kimlikler Yeniden Gündemde- Dört Milletvekilinin Girişimi ve Ersin Tatar’ın Savundukları” başlıklı haberinde, dört Kıbrıslı Rum milletvekilinin “sahte devleti tanıyan kişilere Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesinin engellenmesi konusundaki önerileriyle yeniden gündeme geldiklerini” yazdı.
   DİKO milletvekillerinden Pavlos Milonas konuyla ilgili açıklamasında şunları iddia etti:
   “Yasa dışı rejimi herhangi bir şekilde tanıyan kişilere Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından vatandaşlık verilmesini sonlandırmaya çalıştığımız yasa önerisi Meclis birimlerine tekrar sunuldu. Bu yasa önerisi 2019 yılının Kasım ayında sunulmuştu ve İçişleri Komitesi önünde beklemekteydi. Türkiye ve işgal bölgelerindeki sahte hükümet tarafından Maraş’ta yapılmaya çalışılan yeni işgal girişimiyle ilgili gelişmeler ışığında, meclisin yeni oturumuyla birlikte bugün bu öneriyi yeniden gündeme getiriyoruz.”

Öneriyi 4 kişi imzaladı

   Önerinin DİKO milletvekillerinden Pavlos Milonas, Zaharias Kulyas ve Hrisanthos Savvidis 
ile EDEK milletvekillerinden Kostis Efstathiu tarafından imzalandığını yazan gazete, önerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı sıfatının, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal altındaki topraklarındaki alt yönetimi tanıyan, bununla ilgili herhangi bir makama sahip olan veya Kıbrıslı Rum bir göçmen/başka bir yasal mülk sahibine ait olan mülkü yağmalayan bir kişiden mahrum bırakılmasını öngördüğünü” iddia etti.
Gazete dört milletvekilinin “Meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte bunun hemen oylamaya sunulmasını ve işgal altındaki toprakların yeniden yerleşime açılmasıyla ilgili Türk planlamaları karşısında güçlü bir mesaj verilmesi için, bunun tüm partilerden tarafından desteklenmesini umut ettiklerini” ekledi.
   Gazete haberinin devamında ise, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, konuya ilişkin Diyalog’a yaptığı açıklamaya yer verdi.  

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2021, 02:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERMANIUM
GERMANIUM - 3 yıl Önce

ÇOK İYİ EDERLER.ÇÜNKİ, YA MİLLİYETÇİSİN YA DA ÇOK YÜZLÜ MÜNAFIK.MİLLİ GÜNLERDE VATAN MİLLET SAKARYA,ÖTEKİ ZAMANLARDA YAŞASIN KIBRIS CUMHURİYETİ PASPORTU DİYENLERİN ARTIK REZİL OLMA ZAMANI...

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473