banner564

4 yıl 4 ayı özetledi

KKTC’deki görev süresi sona eren Akça veda resepsiyonunda, “Amacım her zaman Kuzey Kıbrıs’ın daha güçlü ve daha müreffeh olması oldu” dedi

4 yıl 4 ayı özetledi
banner598
KKTC’deki görev süresi sona eren ve dün akşam bir veda resepsiyonu veren Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıslı Türklerin hakları olan adil ve kalıcı çözüme ulaşmasını; izolasyonların ve tanınmamışlığın önümüzdeki dönemde son bulmasını temenni etti.
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreterliği’ne getirilen ve Ağustos ortasında yeni görevine başlayacak olan Akça, önceki gün akşam büyükelçilik ikametgâhında verdiği resepsiyonda bir veda konuşması yaparak, 4 yıl 4 ayı Büyükelçi olarak Kıbrıs’ta geçirdiği 6 yılı değerlendirdi; yeni görevinin heyecanını, adadan ayrılmanın hüznünü yaşadığını söyledi.
KKTC ile görev yaptığı sürece hep heyecan duyduğunu ve büyük bir ciddiyetle çalıştığını vurgulayan Akça, “Amacım her zaman Kuzey Kıbrıs’ın daha güçlü ve daha müreffeh olması oldu. Bu amaçla, karınca kararınca Türkiye’de ulaşılan yeniliklerin ve olanakların Kıbrıs Türkü ile paylaşılmasına aracılık etmeye çalıştım” dedi.
KKTC’ye ilk defa 1998’de Devlet Planlama Örgütü’nde seminer vermek üzere geldiğini anımsatan Akça, “O günden sonra Kıbrıs benim işim oldu. Son 6 yıldır da asli işim oldu. Bu süreçte işe yaradığım için kendimi mutlu hissettiğim günler oldu, anlaşılamadığım veya benim anlayamadığım durumlar oldu. Bu sürenin sonuna geldiğim bu günlerde Kıbrıs’ta dostlarımın arasında olduğumu hissediyorum ve sizlerden ayrılmak bana hüzün veriyor” şeklinde konuştu.

Resepsiyona kimler katıldı?
Büyükelçilik ikametgâhındaki resepsiyona, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, askeri yetkililer, bazı bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve davetliler katıldı.
Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanan Derya Kanbay’ın önümüzdeki hafta başı adaya gelmesi bekleniyor.


Akça’nın veda ziyaretleri
KKTC'deki görev süresi sona eren Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça dün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ayrı ayrı veda ziyaretinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473