banner564

Utanç sona erecek

Turizmdeki hedeflerini açıklayan Bakan Sucuoğlu, Girne’de harabeye dönen limanda da çalışmalara derhal başlanacağını belirtti

Utanç sona erecek
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, turizmin ve eğitimin KKTC’deki lokomotif sektörler olduğunu ancak geçmiş dönemde özelikle turizme istenilen katkının ve değerin verilmediğini söyledi.
“Bütçedeki payı binde 41 olan, fonlardan gelen katkıyla ayakta durmaya çalışan bir sektörden lokomotif olarak bahsetmek mümkün mü?” diye soran Sucuoğlu, turizm konusunda ciddi bir kararlılık içinde olduklarını, özellikle 2016 yılı itibariyle bu sektörde ivme sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ile Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) yetkililerini ayrı ayrı kabul eden ve turizmdeki hedeflerini anlatan Bakan Sucuoğlu, bu süreçte şeffaflık ilkesiyle hareket edeceklerini, soru işareti yaratacak hiçbir faaliyetin içinde yer almayacaklarını kaydetti.
Girne Limanı’nda ve mendireğin olduğu bölgede bugün sabah geniş bir kadroyla incelemelerde bulunacaklarını da açıklayan Sucuoğlu, “Turizm ülkesinden, turizmin incisi Girne’den bahsederken Girne Limanı’nın bu duruma düşmesi bizim için utanç vesilesi oldu” şeklinde konuştu.
Turizm Bakanı Sucuoğlu, liman konusunda kısa sürede faaliyete geçeceklerini de vurguladı. 
Turistlerin ülkeye gelip otelde kalmasının, denizden ve güneşten yararlanmasının yeterli olmadığını belirten Sucuoğlu, turizmin katma değerinin fark edileceği, 5-6 yıldızlı otellerin ötesinde, Kıbrıs Türk halkının sahibi olduğu, küçük ölçekli otellerin, 3-4 yıldızlı pansiyonların ve turizmle ilgili yapılacak girişimlerin özellikle destekleneceği hükümet programından söz etti. 
Hükümet programında, “çevre eğitiminin ilkokuldan başlaması” ve “müfredata dahil edilmesi”nin de yer aldığını kaydeden Faiz Sucuoğlu, çevrenin turizmdeki rolüne işaret etti, kişilerin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474