banner564

İnisiyatif üstlen

Hukukun Üstünlüğü Hareketi, polisin sivile bağlanması konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrı yaptı:

İnisiyatif üstlen
banner598
Hukukun Üstünlüğü Hareketi, polis örgütünün sivil otoriteye bağlanması konusunda açıklama yaparak, “polisin sivilleşmesini her daim dile getiren ve zamanında iç siyasete müdahil olan ilgili komutana çizmeyi aştığını söyleme cesaretini gösteren Cumhurbaşkanı’nın bu noktada demokratik değerlerin tesis edilmesi adına inisiyatif üstlenmesi gerektiğine inanmaktayız” dedi.
Başkan Barış Mamalı yaptığı yazılı açıklamada polis teşkilatının Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olmasını eleştirerek, “Kuzey Kıbrıs’ın iç güvenliğinden sorumlu olan polis örgütü 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye’den atanan bir generalin emir ve komutası altında bulunmaktadır. KKTC’nin kurulmasıyla polis örgütü anti-demokratik şekilde askeri makamların eline teslim edilmiştir” görüşünü ileri sürdü.
Mamalı, “polis örgütünün, demokratik ilkeler çerçevesinde yönetilebilmek, insan haklarına saygılı hareket edebilmek ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir yapıya kavuşabilmek için öncelikle sivil bir idare ve denetim sistemine sahip olması gerektiğini” ifade ederek, anayasal bir kurum olan polis örgütünün askeri vesayet altında demokratik kurallarla yönetilemeyeceğini iddia etti.
Polis Genel Müdürü ve yardımcılarının ancak Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın teklif edeceği kişi veya kişiler arasından 3’lü kararname ile atanabildiğine işaret eden Mamalı, bunun demokrasi dışı bir sistem olduğunu öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474