banner564

Panik havası

Rum Sağlık Bakanlığı Polonya’yı ‘B’ kategorisine geçirdi; festivaller iptal edildi

Panik havası
banner598

  Güney Kıbrıs’ta ‘Coronavirüs’ vakalarının artması nedeniyle Rum Sağlık Bakanlığı yeni önlemler almak zorunda kaldı. Bu çerçevede;  Polonya vatandaşları ‘B’ kategorisine geçirildi ve çift PCR şartı getirildi. Bakanlık, festival ve panayırları da iptal etti.

   Fileleftheros gazetesi “Panayır ve Festivalleri Unutun” başlıklı haberinde, Sağlık Bakanlığı’nın dünkü açıklamasında, vaka sayılarında yaşanan yeni patlamanın sosyal mesafe kurallarına özellikle de gençler tarafından uyulmadığını ve bu durumun endişe verici olduğunu kaydettiğini yazdı.
  Haberde, durumla ilgili hakim olan endişeye rağmen, Bilim Kurulu’nun Sağlık Bakanı Konstandinos Petridis ile dün, telekonferans görüşmesi gerçekleştirdiği ve Meryem Ana Yortusu olan 15 Ağustos öncesinde, Limasol’daki kısıtlayıcı tedbirlerin hafifletilmesi kararı alındığı ifade edildi.
   Öte yandan Haravgi gazetesi ise güvenli ülkeler kategorisi olan A kategorisinde bulunan Polonya’nın, dün itibarıyla B kategorisine geçtiğini ve bundan böyle çift PCR uygulamasına tabi tutulacağını yazdı.
  Bu arada, Larnaka’daki bir mini market de, yapılan üç denetimde de maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadığının tespit edilmesi üzerine kapatıldı. Baf’ta ise, 4 iş yerine, maske ve sosyal mesafe kurallarını uygulamadıkları gerekçesiyle 3 bin Euro ceza kesildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2020, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473