banner564

Altında bazı başka düşünceler var

Cumhurbaşkanı Eroğlu Rum Yönetimi ile İngiltere arasında üsler konusunda yapılan anlaşmaya tepki gösterdi:

Altında bazı başka  düşünceler var
banner598

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs’taki üslerle ilgili olarak İngiliz Hükümeti ile yaptığı anlaşmanın 1960 anlaşmalarına aykırı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu böylesi bir kararın Kıbrıs konusunda “ortak açıklama” beklentilerinin yükseldiği bir dönemde zamanlama olarak da yanlış olduğunu ve altında bazı başka düşünceler yattığının sezildiğini kaydetti.

Eroğlu dün sabah Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i kabul etti. Kabulde Eroğlu’nun müzakere heyeti üyeleri de yer aldı.

Eroğlu, kabulün başında yaptığı açıklamada, İngiliz Yüksek Komiseri’yle konunun görüşülüp Türk tarafının endişelerinin paylaşıldığını ve bundan sonra izlenmesi gereken yolun ne olacağı konusunda tartışıldığını anlattı.

 

 

İngiltere, Türklerin haklarını dikkate almalı

Eroğlu, bahse konu bölgedeki 7 Türk köyü içinde Türk malları bulunduğunu ve İngiltere’nin bir garantör devlet olarak bu bölgelerde Türklerin de yaşam ve yerleşim hakkı bulunduğunu dikkate alması gereğine işaret etti.

Geçtiğimiz hafta Rum Kesimi ile İngiltere arasında Üsler Bölgelerinin “İmar ve kalkınmaya Queenbet açılması” konusunda anlaşma imzalanmıştı.

Rum lider Anastasiadis, imara açılan bölgelerde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin rolünün ve sözünün önemli ölçüde güçleneceğini savunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474