banner564

Propaganda savaşı

Anastasiadis Mart’ın ilk günü Suudi Arabistan’a gidecek, ikinci günü İsrail Cumhurbaşkanını Lefkoşa’da ağırlayacak

Propaganda savaşı
banner598

 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ziyaretler  ve temaslarla geçecek olan Mart ayındaki gündeminin yoğun olduğu belirtildi.
   Fileleftheros gazetesi Anastasiadis’in Mart ayında yapacağı yurt dışı ziyaretlerinin yanı sıra adaya gelecek olan yabancı yetkililerin de olacağını yazdı.
   Habere göre Anastasiadis, Mart ayı öncesinde, bugün temaslar için Güney Kıbrıs’ta bulunan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas  ile bir araya gelecek.
Görüşmede Kıbrıs sorununun yanı sıra mülteci konusunun ele alınması bekleniyor.
   Anastasiadis, 1 Mart’ta Suudi Arabistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
   Habere göre İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 2 Mart’ta adaya gelerek Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir dizi konuyu ele alacak.

   Anastasiadis,  10-11 Mart tarihlerinde yapılacak olan  Kalkınma ve Yatırım konulu gayri resmi zirve toplantısı için ise Paris’e gidecek.
Anastasiadis’in,  24-25 Mart’ta gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi toplantısına katılmak amacıyla Brüksel’e gideceğini yazan gazete Güney Kıbrıs’a yapılacak ziyaretlerden de söz etti.
Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor 8 Mart; Hindistan Dışişleri Bakanı  Subrahmanyam Jaishankar 9 Mart, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ise 30 Mart tarihinde Güney Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştirecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474