banner564

‘Gözümüz gibi bakmalıyız’

Turizm Müsteşarı Aktunç, ülkeye en çok gelir getiren Turizm, eğitim ve emlak sektörüne önem verilmesi gerektiğini ifade etti

‘Gözümüz gibi bakmalıyız’
banner598

Turizm, Kültür ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, 1 Mart’ta kış turizminin başlayacağını söyleyerek, Mayıs’a kadar devam edeceğini aktardı. Aktunç, “Bizim hem bu ülkenin giderlerini en aza indirmemiz hem de gelirlerini yukarıya çekmemiz gerekiyor” dedi. Aktunç, ülkeye en çok gelir getiren Turizm, eğitim ve emlak sektörüne önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.
Aktunç, UBP-DP ve YDP koalisyon hükümetinin programının hazırlandığına işaret ederek, “Geçinme konusunda sıkıntı çeken tüm insanlarımıza eşit mesafede olmalıyız. Amerika’yı baştan yaratmaya gerek yok. KKTC bir şirket olsaydı, çoktan batmıştı. Bizim hem bu ülkenin giderlerini en aza indirmemiz hem de gelirlerini yukarıya çekmemiz gerekiyor” dedi.
“Kamunun maaşlarına dokunmak, doğru değil. Yapmamız gereken, özel sektör çalışanını kamunun yaşam şartlarına yükseltmek” diyen Aktunç, şöyle devam etti:
“Turizm, eğitim ve emlak sektörü... Bizim bu sektörlere gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Pandemi döneminde toplumun turizmciyi, restorancıyı ya da otelciyi sahiplendiğini görmedim. Bizim turizmimizi toplum temeline yaymamız lazım. Toplum turizmden para kazanırsa o zaman sahip çıkacak. Bunu başarabilirsek, o zaman gerçekten bazı şeyler kısa vadede çözülebilir. Bunu hükümet olarak birlikte yapmalıyız.”
Aktunç, 1 Mart’ta kış turizminin başlayacağını da söyleyerek, Mayıs’a kadar süreceğini aktardı. "Ülkemize yaklaşık 30 bin turist gelecek" diyen Aktunç, müzelerin açık kalma saatlerinin 19.00'a kadar uzaması gerektiğini vurgulayarak, "Başbakanlıktaki bazı danışmanlarla, müsteşarlarla ve Personel Dairesiyle görüştük. Bu sorunu önümüzdeki hafta çözüyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474