banner564

Rumlara 5 itiraz

İngiltere’deki üreticiler, Kıbrıs’tan daha fazla hellim ihraç ediyor

Rumlara 5 itiraz
banner598
   Güney Kıbrıs’ın, Avrupa Komisyonu’na, hellimin “Menşe İsmi Korumalı Ürün” olarak AB nezdinde patentinin alınması için yaptığı başvuruya itirazların 5’e yükseldiği bildirildi.
   Simerini gazetesi “Hellim Yolunda Zorluklar… Düne Kadar Hellimin Menşe İsmi Korumalı Ürün Olarak Tescil Edilmesiyle İlgili Başvuruya 5 İtiraz” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, hellim dosyasına itiraz süresinin sona erdiğini yazdı.
   Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, dosyaya İngiltere ve Finlandiya’nın devlet olarak; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya ve Dubai’den de ticaretle uğraşan 3 özel şirket olarak itiraz edildiğini kaydetti.
   İngiltere’deki perakendecilerin, yıllık bazda Kıbrıs’tan çok daha fazla hellim ticareti yaptıklarını belirttiğini yazan gazete, bu durumun, hellimin tescilinde sorun yaratacağına işaret etti.
   Gazete, elde ettiği başka bilgilere dayanarak, İngiltere’den gelen itirazlarda, İngiltere’deki hellim üreticilerine, ellerindeki ürünleri satmaları için “geçiş dönemi” hakkı tanınmasının talep edildiğini kaydederken, İngiltere’deki yetkili makamların, önümüzdeki haftalarda itirazla ilgili tüm tarafları çağırarak, bu konuda nasıl hareket edileceğini kararlaştıracağını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474