banner564

‘Şok’ iddia

Hristodulidis “iki taraf arasında dönüşümlü başkanlıktan söz etmeyen bir anlaşma var”dedi

‘Şok’ iddia
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Mont Pelerin’deki çıkmazı değerlendirirken, Türk tarafının Dönüşümlü Başkanlık’la ilgili görüşlerini de değerlendirdi. “iki taraf arasında dönüşümlü başkanlıktan söz etmeyen bir anlaşma var”diyen Hristodulidis,Mont Pelerin’e de bunun için gittiklerini” iddia etti.
   Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafının çabasının, Toprak konusunun özlü görüşülmesinden kaçınmak ve bunu, çok taraflı konferans aracılığıyla Garantiler ve Güvenlik başlığıyla ilişkilendirmek olduğunu savunurken bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. 
   Hedefin, Toprak konusunun tamamıyla kapatılması olduğunu ifade eden Hristodulidis, “eğer bu hedefin sağlanması mümkün değilse, bu anlaşılabilir ancak bu başlıkta anlaşmaya çok yakın olmamız gerekirdi. Hedef, basit bir uluslararası konferans düzenlemek değildi. Bir uluslararası konferans yarın da yapılabilir. Hedef sonuç getirmesidir” şeklinde konuştu. 
   Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının, Güzelyurt’un daha sonra çok taraflı konferansta ortaya konması için bir “kuyruğu” kabul edip etmediği şeklindeki soru üzerine, Güzelyurt’un herhangi bir “kuyruk” olmadığını, Toprak konusunun görüşülmesinin bir parçası olduğunu söyledi. 
   Hristodulidis sözlerinin devamında Güzelyurt’un herhangi bir durumda uluslararası konferansa bırakılmasının mümkün olmadığını, Toprak konusunun, Güvenlik ve Garantiler konusuyla ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığının Mont Pelerin öncesinde netleştirildiğini belirtti. 
   Garantilere ilişkin pazarlık yapmak için Kıbrıs Rum tarafının hangi belgeleri (kağıtları) elinde bıraktığına ilişkin bir soru üzerine Hristodulidis, doğal olarak ellerinde belgelerin bulunduğunu ve müzakere düzeyinde nasıl hareket edeceklerine ilişkin planlamanın ve taktiğin de bulunduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474