banner564

Sözleri yanlış anlaşılmış

Eide, Rumların toplu saldırısı sonrasında geri adım attı

Sözleri yanlış anlaşılmış
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesine (MEB) ilişkin iki gazete ve bir haber ajansına yaptığı açıklamalar ve ardından Güney Kıbrıs’tan gelen sert tepkiler sonrasında geri adım attığı bildirildi.
   Rum basınına göre düzeltme yayınlayan Eide, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.
   Alithia gazetesi “Eide Toparladı” başlığı altında verdiği haberinde, BM Barış Gücü Sözcülüğü’nün açıklamasına yer verdi. Sözcü; Eide’nin sözlerinin “yanlış anlaşılmış olabileceğini” belirtti.
   Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis ise “Eide’den uluslararası yasallığa uymasını ve hidrokarbonlar ile Kıbrıs sorunu konusunda tartışma yaratan tezlerini yinelememesini bekliyoruz”dedi.
   Eide’nin bazı sözlerinin yanlış anlaşılmış olabileceğini düşünerek ikinci açıklamayı yaptığını vurgulayan Hristodulidis “BM kararları ve Deniz Hukuku Anlaşmalarına uymasını ve benzer ifadeleri tekrarlamamasını bekliyoruz”şeklinde konuştu.
   DİSİ ve AKEL yetkilileri de, Eide’nin izahat nitelikli açıklamasının doğru adım olduğunu belirterek, bundan sonra benzer ifadeleri tekrarlamamasını istediler.
  Diğer partilerin ise Eide’nin açıklamalarının kabul edilemez olduğunda ısrarlarını sürdürdüklerini ifade eden Alithia gazetesi, EDEK ve Rum Vatandaşlar İttifakı’nın ise Eide’nin görevinden uzaklaştırılması talebini yinelediklerini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474