banner564

‘Tilkiler’ uçtu

Yunan F-16’larının Güney Kıbrıs’taki tatbikata katılması fanatik Rumları mutlu etti

‘Tilkiler’ uçtu
banner598

   Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) “Atsalino Velos” (Çelik Ok) kod adlı geniş çaplı tatbikatına Yunan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı “Nikiforos Fokas” isimli fırkateyn; “Vuda” atış alanında icra edilen dünkü son aşamasına ise Yunan Hava Kuvvetleri’nden 3 tane F-16 savaş uçağının katılması fanatik Rumları memnun ederken, Komünist AKEL’den tepki gördü.. 

   Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis “Çelik Ok” tatbikatının Türkiye’nin bölgedeki tavrı ile bağlantısı olmadığını iddia ederke,n AKEL, Yunan savaş uçaklarının Güney Kıbrıs üzerinde uçmasını eleştirdi.
   Fileleftheros haberi “Tilkiler Girit’ten Kıbrıs’a Uçtu… Skiro’dan (İskiri) da ‘Kaplanlar’ Ege’de Türk Savaş Uçaklarına Engelleme Yaptı” ve “F-16’lar Mesaj Verdi… Kıbrıs Savunma Bakanı ‘Atsalino Velos’ Tatbikatının Türk Saldırganlığıyla Bağlantısı Olmadığını Söyledi… Yunan Milli Savunma Bakanı: (savaş uçaklarını) Tatbikatlarda İstiyoruz, Resmî Geçitlerde Değil” başlıklarıyla aktardı.
   Habere göre, RMMO’nun Yunan silahlı kuvvetleriyle birlikte “Vuda” atış alanında icra ettiği “Çelik Ok” tatbikatının son aşamasına RMMO’nun “Leonidas” tipi zırhlı personel taşıyıcıları (ZPT), Milan ve HOT tanksavar füzeleri, iki havan piyade bölüğü ve 155’lik toplar ile topçu bataryası katıldı. Havada ise RMMO’ya ait iki adet “Gazelle” tipi helikopter ile Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı 3 adet F-16, bir adet C-130 nakliye uçağı görev aldı, Yunan nakliye uçağından paraşütle atlayışlar yapıldı.
Gazete, Yunan savaş ve nakliye uçaklarının, Girit’teki Suda hava üssünden “Alepu” (Tilki) kod ismiyle havalanan 3 adet F-16 ve 1 adet C-130’un Türk radarlarına takılmamak için alçak irtifadan uçarak sabah saatlerinde adaya ulaştığını yazdı.
   Haberde,  “Çelik Ok” tatbikatı devam ederken saat 10,56’da Ege’de 28 bin feet irtifada uçan iki Türk savaş uçağına, Yunanistan’ın ‘Skiro’ (İskiri) adasında konuşlu 335’inci uçak filosuna bağlı ‘Tigers’ (Kaplanlar) tarafından engelleme yapıldığı da öne sürüldü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473