banner564

Turizm Örgütü seferber

Mısır’dan vazgeçen 140 bin turisti güneye çekmek için yoğun girişim yapılıyor

Turizm Örgütü seferber
banner598
Rus yolcu uçağının Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşürülmesi sonrasında, yaklaşık 140 bin Rus turist için yeni adres arandığı ve Rum Turizm Örgütü’nün bu konuda yoğun girişimlerde bulunduğu bildirildi.
   Politis gazetesinin haberine göre; Limasol Otelciler Birliği yetkilisi Yannis Makedonas, Mısır rezervasyonlarını iptal eden 140 bin Rus turiste Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya olmak üzere üç seçecek sunulduğunu söyledi.
   Güney Kıbrıs’ı seçenlerin özellikle Limasol ve Baf’a yöneldiğini belirten Makedonas, Rum Otelciler Birliği’nin yeni gelişmeleri ele almak üzere bu hafta bir toplantı yapılacağını ifade etti.
   Gazete haberinde, geçtiğimiz günlerde Limasol’da Rum Turizm Örgütü’nün girişimiyle kış döneminde daha fazla otelin açık kalması konusunda yapılabileceklerle ilgili bir istişare toplantısının yapıldığını aktardı.

İşadamları platformu

   Bu arada Kıbrıslı Rum ve Rus işadamlarının tarım alanında faaliyet göstereceği bir platform oluşturulması için çalışmalar yapılmakta olduğu haber verildi.
   Haravgi gazetesi özel bir niteliğe sahip olacak platformun Rusya tarafının girişimiyle hayata geçirilmesine karar verildiğini yazdı.
   Gazete, amacın, AB’nin Moskova’ya uyguladığı yaptırımları ve Rus hükümetinin buna ambargoyla yanıt vermesi neticesinde oluşan zorlukların aşılması için alternatif çözüm yaratılması olduğunu belirtti.
   Bununla beraber Rum Tarım Bakanlığı’nın Rus işadamlarına sunmak üzere Kıbrıslı Rum işadamlarıyla ilgili bilgilerin olduğu bir liste hazırlamaya başladığını kaydeden gazete, Rusların listeyi inceleyerek ilgi alanları ve faaliyetlerine göre harekete geçeceğini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473