banner564

Yüklü tazminat talebi

Güney Kıbrıs’ta seri cinayet olayında ceset aramaları sürerken, yabancı kadınların aileleri yargıya başvurulacağını açıkladı

Yüklü tazminat talebi
banner598

 Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) subayı Nikos Metaksas’ın  5’i kadın 2’si çocuk toplam 7 kişiyi öldürmesi olayıyla ilgili ceset arama çalışmaları devam ediyor. Bu arada kurban yakınlarının yüklü tazminat talebiyle yargıya başvurma hazırlığı yaptığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, Sonar cihazının Kırmızı Göl’de araştırmalara başladığını ve bir ya da iki gün boyunca burada kalacağını, akabinde de Ksiliato gölüne giderek, orada da 2-3 gün boyunca araştırma yapacağını yazdı.
   Gazete, Sonar cihazıyla yapılan araştırmaların sonuç vermemesi halinde, özel zemin penetrasyon radarı ile araştırma yapılacağını kaydetti.
   Öte yandan Alithia gazetesi ise, Metaksas’ın kurbanlarının aileleri tarafından, Rum Yönetimi’ne tazminat davası açmak için girişimde bulunulduğunu yazdı.
   Gazete, kurbanlarının bazılarının ailelerinin, avukatlardan konuyla ilgili danışmanlık aldığını ve Rum Ombudsman Maria Lottidu’nun da, ailelerin tazminat davasıyla ilgili süreci kolaylaştırmak için gereken prosedürleri yerine getirdiğini kaydetti.
   Hukuki çevrelerin, tazminat davası açılsa ve kazanılsa dahi, ödenecek tazminatın “sembolik” olacağı değerlendirmesini yaptığını belirten gazete, bu noktada verilecek mesajın, alınacak paradan çok daha büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ettiklerini yazdı.

Metaksas mahkemeye avukatsız çıktı… 
Öte  yandanGüney Kıbrıs’ta beşi kadın, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişiyi öldüren RMMO subayı Nikos Metaksas, dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Rum haber kaynakları, yoğun güvenlik önlemleri altına mahkemeye çıkarılan Metaksas aleyhine, bir kadına tecavüz ettiği suçlamasının da getirildiğini duyurdu.
Soruşturmayı yöneten polis memurlarından Neofitos Siailos’un mahkemeye, yabancı uyruklu bir kadının 30 Nisan 2019’da, kendisine 2017 yılında tecavüz ettiğine ve olayı videoya aldığına dair şikayette bulunduğunu aktardı.
Siailos, ismi belirtilmeyen kadının, tecavüzün gerçekleştiği sene 19 yaşında olduğunu ve Metaksas’ın kendisini, fotomodel olarak kullanmak vaadiyle yanına çağırdığını, fotoğraflarını çektikten sonra da tecavüz ettiğini söylediğini belirtti.
Mahkemeye avukatsız çıkan Metaksas’ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatılırken, Metaksas herhangi bir itirazda bulunmadı, soru da sormadı. Yargıcın “Kendinizi siz mi savunacaksınız?” sorusuna da “evet sayın yargıç” diye cevap verdi.

Kabinede değişiklik olacak
Bu arada, Kathimerini gazetesi de, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau’nun seri cinayet nedeniyle görevinden istifa etmesiyle birlikte, Güney Kıbrıs kabinesinde yapılması söz konusu olan değişikliklerin yolunun açıldığını yazdı.
   Gazete, sonbahar aylarında planlanan değişiklikler çerçevesinde, Rum Eğitim Bakanı Kostas Habiauris, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadu ve Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in adının geçtiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473