banner564

1 Mayıs İşçi Bayramı Kuğulu Park ve ara bölgedeki iki toplumlu etkinlikle kutlandı

Çözüm istenci seslendirildi

1 Mayıs İşçi Bayramı Kuğulu Park ve ara bölgedeki iki toplumlu etkinlikle kutlandı
banner598

1 Mayıs İşçi Bayramı, önceki akşam, Kuğulu Park’taki  ön miting ile yürüyüş ardından ara bölgede gerçekleştirilen 2 toplumlu etkinlikle kutlandı. 
Kuğulu Park’ta saat 18.00’de toplanıldı, El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif tarafından yapılan konuşmanın ardından sloganlar ve pankartlar eşliğinde ara bölgeye yürüyüşe geçildi.
 “İş Emek Özgürlük, Vardık Var Olacağız, Direne Direne Kazanacağız”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”,  “Düşünce Özgürlüğü Engellenemez”, “Susma Haykır Eşcinseller Vardır” ,  “Kahrolsun Faşizm” sloganlarının atıldığı yürüyüşte; “Emeğe Saygı Onurlu İnsanın Yaşamsan Tavırdır”, “Sendikasız Çalıştırılmak Yasaklansın”, “Ezilen Safında, Sömürülenin Yanındayız”, “Ortak Vatan Ortak Örgütlenme”, “Özgür Yarınlar Özgür Kadınlarla Gelecek”, “Bulaşıklar Beytambal Kalsın Patriarkayı Süpürelim”, “Birleşik Federal Kıbrıs İçin Oy Vereceğiz” pankartları taşındı.
Ara bölgede PEO, Dev-İş, KTOEÖS, KTÖS, KTAMS, Koop-Sen, BES, Daü-Sen ve diğer destek veren örgütlerin organizasyonuyla gerçekleştirilen iki toplumlu etkinlik  ise Mario Hristu ve Behiç Anibal’ın  LTB orkestrası eşliğinde söylediği şarkılarla başladı, daha sonra ortak açıklama okundu ve şarkılarla etkinlik sona erdi.
1 Mayıs kutlama etkinliklerine, birçok parti ve sivil toplum örgütü yetkilileri ile bazı milletvekilleri de katıldı.
Kuğulu Park’taki ortak açıklamayı El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif okudu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474