banner564

100 kişi katılacak

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası Kazan’da yapılıyor

100 kişi katılacak
banner598
İlki 2014 yılı Eskişehir’de düzenlenen Türk Dünyası Gazeteciler Şurası’nın ikincisi bu yıl Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin Başkenti Kazan’da düzenleniyor. 
   Tataristan Cumhuriyetinin TATAMEDIA Kurumu ile Dünya Gazeteciler Federasyonunun ortaklaşa düzenleyeceği  “Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası” Türkiye ile Tataristan Cumhuriyetinin ortak bir projesidir. T.C. Başbakanlık (TİKA), TRT, Anadolu Haber Ajansı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Türk Hava Yollarının desteğiyle düzenlenen Şuraya yaklaşık 20 ülkeden 100 gazetecinin katılımı bekleniyor.
   DGF Genel Sekreteri ve Şuranın Genel Koordinatörü Dr. Şemsettin Küzeci, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin de temsil edileceği şura hakkında şunları söyledi: 
    “Bu yıl Tataristan yapacağımız Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurasına 20 ülke katılacaktır. Başta Türkiye ve Tataristan olmak üzere Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Irak, İran, Türkmen Sahra, Kırım ve daha birçok Türk dünyası Coğrafyasından Türk Gazeteciler katılacaktır.”
   Küzeci“Bu yıl ilk defa Türk Dünyası Üstün Basın Nişanı verilecektir. İkinci Şuramızda bu ödülü RF. Tataristan Cumhurbaşkanına onurla takdim edeceğiz. Ayrıca Türk Dünyası Basın Hizmet Ödülleri de ilk defa DGF tarafından şu kuruluşlara verilecek.
1.         TRT AVAZ. Türkiye
2.        TATMEDIA. RF. Tataristan Özerk Cumhuriyeti
3.        Anadolu Haber Ajansı(AA). Türkiye
4.        Azerbaycan Matbuat Şurası. Azerbaycan
5.        Yeni Balkan Gazetesi. Makedonya
6.        AVRUPA MEDIA GROUP. Londra
7.        Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği.
8.        Nur Gazetesi. RF. Tataristan

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474