banner564

105 ifade düzenlenmeli

KTÖS, okullarda kullanılan ders kitaplarıyla ilgili incelemelerinin sonuçlarını içeren raporu açıkladı

105 ifade düzenlenmeli
banner598
Gözde Süreç SARI
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), okullarda kullanılan ders kitaplarıyla ilgili incelemelerinin sonuçlarını içeren raporu, dün Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Sendika yetkilileri, ülkede hazırlanıp, basılan ders kitaplarını inceleyerek, yeniden düzenlenmesi veya geliştirilmesi gereken ifadeleri belirledi ve bu çalışmayı rapor haline getirdi. Raporda kitaplarda yer alan 105 ifadenin yeniden düzenlenmesi veya geliştirilmesi gerektiği belirtiliyor. Sendika yetkileri basın toplantısının ardından “KTÖS Ders Kitapları İncelemesi Raporu”nu bakanlık yetkililerine iletti ve basına dağıttı. Toplantıda, Genel Sekreter Şener Elcil ve Eğitim Sekreteri Burak Maviş konuşma yaptı. 

Elcil: Sorunlara yönelik adım atılmıyor
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde sembolik bir eylem gerçekleştirdiklerini, eylemde kullandıkları masanın ve boş sandalyenin bakan ile sendika arasında diyalog olmamasını temsil ettiğini söyledi. 
Elcil, sendika olarak her zaman diyaloğa açık oldukların ancak bakanın herhangi bir adım atmadığını savundu.   Yasaya göre her ay Teknik Kurul’un toplanması gerektiğini dile getiren Elcil, yaşadıkları sorunları anlatacak makam bulamadıklarını iddia etti.

Maviş: 105 ifade yeniden düzenlenmeli
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi’ne katkı koymak ve çalışmaları ileriye taşımak amacıyla KTÖS tarafında hazırlanan “KTÖS Ders Kitapları İncelemesi Raporu”nu okudu.
Maviş, öğretim programı ve ders materyallerinin Kıbrıs’ta geliştirilmesi, üretilmesi ve basılmasının önemli ve olumlu bir karar olduğunu ancak yasa gereği olan; Türkiye’deki eğitim kurumlarında uygulanan programlara uyumun, özgünlükle ilgili soru işaretleri yarattığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473