banner564

11 Nijeryalının çete faaliyeti: Tümü ihraç

Öğrenci izniyle ülkede kalan ve oldukça lüks bir yaşam süren 11 Nijeryalının çete faaliyeti yürüttüğü tespit edildi

11 Nijeryalının çete faaliyeti: Tümü ihraç
banner598

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Nijerya uyruklu 11 kişinin çete faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi. Öğrenci izniyle ülkede kalan 11 kişinin, KKTC’de örgütlenme, çete lideri, çete üyesi olma ve çete faaliyetleri nedeniyle kamu güvenliğini tehdit eden tutum ve davranışlar içerisinde bulunduğu belirtildi. 
Bu 11 kişiden biri olan Musa Muazu Makorari’in 16 yıldır adada öğrenci izniyle ikamet ettiği, fakat okula gitmediği tespit edildi.
Musa’nın sürekli üniversite değiştirerek kayıt yenilediği, 16 yıl boyunca bu şekilde ülkede kalmayı başardığı bilgisi elde edildi. 
Kripto para, bilişim suçları, kara para aklama gibi internet üzerinden yürütülen organize sanal suçları işlediği iddia edilen Musa’nın lider konumunda olduğu öğrenildi.
Kuzey Kıbrıs’a birçok Nijeryalıyı öğrenci izni ile getirten Musa’nın onları istediği gibi yönlendirerek,  çete oluştuğu bilgisi elde edildi.
Son model arabalara binen lüks villalarda yaşayan Musa’nın, 16 yıl boyunca herhangi bir işte çalışmadığı, sadece zaman zaman bazı eğlence organizasyonları düzenlediği öğrenilirken, suç geliriyle birçok imkan elde ettiği belirtildi.
Çete lideri olmasa da ikinci adam konumunda olan Nnamdi Nwosu’nun da yine sanal suçlar işlediği iddia edilirken,  lüks bir yaşam sürdüğü, ev satın aldığı, kripto para işleriyle uğraştığı bilgisi elde edildi.

Tümü ihraç edilecek
Takibi ve tespiti zor olan sanal suçları işleyen ve şimdiye kadar hiç tutuklanmayan 11 kişiyle ilgili polisin hazırladığı rapor doğrultusunda ihraç kararı alındı. 
Bakanlar Kurulu ülkede paravan izinlerle kalarak suç işleyen 11 kişiyi yasaklı göçmen ilan etti.
Tespit edilen isimler şöyle:
Etiosa Friday Igbineweka
Owenorisiede Ekhaguere
Chukwuemeka Reynolds Okoro
Omeiza Francis Aliu, Perewari Opukiri
Yakubu Sabo Abdullahi
Musa Muazu Makorari
Mustapha Adinoyi Abdulraheem
Osi Jeremiah Uduimoh
Oladapo Kunle Shittu
Nnamdi Nwosu 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir okur.
Bir okur. - 2 yıl Önce

Bu denetimler yıllar önce yapılmalıydı maalesef çok geç kalındı..

Ibo
Ibo - 2 yıl Önce

Hükümetcilik yapan insanlar maalesef zencilerin ne mal olduğunu bilmiyorlar.. bunların işi gücü hırsızlık, esrar, yalancılık dolancılık, pislik.. hepsini deport yapınız. Ülkeye sokmayınız lütfen.. istemiyoruz.. istemiyoruz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473