banner564

‘Hükümetin yetkisi var’

Arıklı, Anayasa’nın 124,125 ve 126. maddelerine dayanarak derhal olağanüstü hal ilan edilmesini istedi

‘Hükümetin yetkisi var’
banner598

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP), hükümeti olağanüstü hal ilan etmeye çağırdı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı konuyla ilgili yazlı açıklamasında, ekonomik krize ve zamlara işaret etti.
“Hükümet art arda yaptığı zamlar nedeni ile ülkeyi tam bir ateş yerine döndürmüştür. Maalesef bu hükümetin zam yapmaktan başka önemli bir tedbiri düşünecek ve uygulayacak durumu da yoktur” diyen Arıklı şöyle devam etti:
“Piyasa, birkaç tüccarın ve tefeci bankaların insafına bırakılmış, bütçede tasarruf yapmak için alınmak istenen tedbirler sendikaların direnişi karşısında etkisiz kalmıştır.
Hükümetin piyasayı denetlemek için Ticaret Dairesi’nden görevlendirilen kişilerin, piyasayı denetleyecek ve hesap soracak yasal dayanakları da yoktur.
Dövizin önümüzdeki günlerde düşmesi beklenmemektedir. Hatta bazı ekonomistlere göre döviz daha da yükselecektir.”
Hükümetin daha etkin tedbir alabilmesi, piyasayı kontrol etmesi ve alınan kararları süratle uygulayabilmesi için Anayasa’nın 124,125 ve 126. maddelerine dayanarak derhal olağanüstü hal ilan etmesini talep eden Arıklı, “İlgili Anayasa maddesi, ekonomik krizlerde Bakanlar Kurulu’na olağanüstü hal ilan etme yetkisi vermektedir” dedi.
Arıklı devamla şunları kaydetti:
“Hükümet, Anayasa’nın kendisine verdiği bu yetki ile olağanüstü hal ilan etmeli ve 1983 yılında çıkarılan 56/1983 ‘Olağanüstü Durum Yasası’ tahtında ekonomik tedbirleri almalıdır.
Bakanlar Kurulu’nun, olağanüstü hal ilan etmesi halinde YDP, hükümete gerekli desteği verecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474