banner564

Şok eylem uyarısı

Kamu Görevlileri Sendikası geleceğe yönelik hazırlıklar yapıyor

Şok eylem uyarısı
banner598

 Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Metin Atan, son zamları eleştirerek, şok eylem uyarısı yaptı.

Atan yazılı açıklamasında, yapılan zamlardan sonra vatandaşa “daha fazla fedakarlık yapın” denmesinin söz konusu olamayacağını belirtti. 
Başbakan Tufan Erhürman’ın 5 sendikayı çağırıp ek mesailerle ilgili yasa gücünde kararname ile ilgili alınan kararın arifesinde uzlaşı arayışına girdiğini anımsatan Atan, “Bizim yüzde 1 kesinti olayına sıcak bakmadığımızı tüm kesimlerden kurum kuruluşlardan örtülü ödeneklerden, cumhurbaşkanlığından başlamak üzere partilerden, yurt dışı harcamalarından kesilmesi durumunda bunu üyelerimizden talep edebileceğimizi söyledik. Bunun dışında böyle bir şeyin uygun olmadığını görüp yüzde 1’lik kesintiyi kesinlikle kabul etmeyeceğimizi söyledik” ifadelerini kullandı.
Yasa gücündeki kararnamenin geri çekilmemesi durumunda 5 sendika olarak hukuksal süreç başlatacaklarını bildiren Atan, “Yasaya aykırı bir durum var. 29 Ağustos Çarşamba gününden itibaren de ek mesaiye gitmeme eylemini başlatacağımızı belirtmek istiyorum. Toplumsal özveri denildiği zaman tek kesimden değil, bütün kesimlerden almak lazım bu özveriyi. Kimse bunu yanlış yere çekmesin. Sendikalar yüzde 1’lik kesintiyi kabul etti gibi bir algı yaratmaya çalışmasın. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu konu açılmamak üzere kapanmıştır” dedi. 
 “Herkes şok eylemlere hazır olsun” uyarısında bulunan Atan, “Başbakan ‘akaryakıt artışının 21 günde bir olduğunu ancak bunun düne denk geldiğini o yüzden bundan bir farklılık yaratılmaması gerektiğini’ söyledi. Bu zamlardan sonra gidip vatandaşa ‘daha fazla fedakarlık yapın’ dememiz söz konusu olamaz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473