banner564

2016’da çözüm olabilir

TMT Mücahitler Derneği’ni kabul eden Özgürgün, hükümet olarak Cumhurbaşkanının yürüttüğü müzakerelere destek verdiklerini belirtti

2016’da çözüm olabilir
banner598
Emir ERTORUN
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yılmaz Bora başkanlığındaki Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Başbakan Özgürgün kabuldeki konuşmasında, heyetin, Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelmesinde mücadelede veren en önemli temsilcilerinden olduğuna işaret ederek, bugünlere nasıl gelindiğini iyi bildiklerini söyledi.
Özgürgün, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını eşit ortak olarak kabul ettiği gün Kıbrıs'ta bir anlaşmanın olacağını vurguladı.
Özgürgün, hükümet olarak Cumhurbaşkanının yürüttüğü müzakerelere destek verdiklerini ve Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Eşitlik temelinde bir anlaşmaya hazırız, 2016 sonunda bir çözüme ulaşılmasını ümit ediyoruz ama Rum tarafının masadaki tutumuna baktığımda o umudu taşımıyorum" dedi.
Başbakan Hüseyin 

Bora: Rumlar bizi eşit taraf olarak görmüyor
Bora görüşmede yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta zor süreçlerden geçtiklerini, müzakere masasında Rumların Kıbrıs Türk halkını eşit taraf olarak görmemekte ısrar ettiğini, ayrıca "2016'da çözüm olacak" sözlerine inanmadıklarını söyledi.
Bora, Kıbrıs Türk halkının eşit olduğu ortaklıktan silah zoruyla dışlandığını, dünyanın da bunu görmemezlikten geldiğini ifade ederek, 48 yıldır görüşmelerin devam ettiğine ve bir sonuç alınamadığına işaret etti.
Bora, Hükümetten beklentilerinin; sürece sahip çıkması, birlik beraberlik içinde devletin tanınma süreci başlatması olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474