banner564

‘Tutuklama emri çıkabilir’

Rum lideri Anastasiadis, rüşvet ve yolsuzluktan yargılanan Başsavcı Yardımcısı’nın davasında ifade vermeye çağrıldı ve uyarıldı:

 ‘Tutuklama emri çıkabilir’
banner598
  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu davasında ifade vermek için 1 Haziran tarihinde mahkeme önüne çıkacağı belirtildi.
Rum mahkemesinin, herhangi bir nedenle ifade vermeye gitmemesi halinde Anastasiadis hakkında tutuklama emri çıkabileceği uyarısında bulundu. 
   Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 1 Haziran tarihinde saat 08.30’da Güney Lefkoşa’daki Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunmasının gerektiğini yazdı. 
   Anastasiadis’in, 13 Mayıs ve dün için de duruşmaya çağrıldığını yazan gazete, Erotokritu’nun avukatı Hristos Purguridis’in, iptal edemeyeceği yükümlülükler nedeniyle mahkeme huzuruna çıkamadığını belirten Anastasiadis’in mektubunu mahkemeye sunduğunu belirtti. 
   Habere göre Purguridis dün ayrıca Anastasiadis’in, 24 Mayıs’ta İstanbul’da bulunması ve 27 Mayıs’ta ise müzakereler çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelecek olmasından dolayı mahkemenin bu iki tarihteki duruşmasına da katılamayacağı konusunda (mahkemeye) bilgi verdi.
   Gazete haberinde ayrıca Anastasiadis’in mahkemeye gelmemesi durumunda hakkında tutuklama emrinin çıkarılabileceğini de yazdı. 
   Haravgi gazetesi Anastasiadis’in, Rikkos Erotokritu’nun savunma tanığı olarak ifade vermek istediğini belirtti. 
   Bilindiği üzere Rum Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu rüşvet ve yolsuzlukla suçlanmıştı. Erotokritu daha sonra verdiği ifadelerde Başsavcı Kostas Kliridis’e yönelik suçlamalarda bulunmuştu.
   Başsavcı Kostas Kliridis ise Ertokritu’yu Provedincia şirketine yönelik yolsuzlukta bulunmakla suçladı. 


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473