banner564

21 örgüt destek veriyor

Lefkoşa’nın Dereboyu Caddesi’nde “Barış ve Demokrasi Yürüyüşü” düzenlenecek

21 örgüt destek veriyor
banner598

Özokutan ÇİFTÇİOĞLU   

Sendikal Platform “Barış ve Demokrasi Yürüyüşü” için ortak pankart ve sloganlar belirledi. Bunlar dışında pankart ve sloganların Sendikal Platformu bağlamayacağını açıklandı.
Yürüyüşle ilgili dün, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası binasında basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında, eylem kapsamında bugün saat 17.00’de Dereboyu üzerinde Citroen ışıkları olarak bilinen noktada buluşulacağı; 17.30’da Meclis binası önüne doğru yürüyüşe geçileceği; varış noktasında gerçekleştirilecek konuşmaların ardından eylemin 20.00’de son bulacağı bilgisi verildi.  
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Sendikal Platform olarak sadece emekçilerin, hakları, çıkarları, menfaatleri, maaşları için çalışmadıklarını, Kıbrıs Türk toplumuna ve ülkeye karşı da sorumluluk duyduklarını kaydetti. 
Elcil, “Bu sorumluluklarımızdan bir tanesi de ülkemizdeki barış, huzur, özellikle toplumsal barış ve özgürlükler meselesidir” dedi.

“Toplumun tüm kesimleri kucaklanacak”
Yapacakları barışçı eylemin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla ortaya konduğunu dile getiren Elcil şunları kaydetti:
“Biz kamplaşmaya değil, bölünmeye değil, birleşmeye, kucaklaşmaya, paylaşmaya, hoşgörü kültürünü yerleştirmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. O açıdan biz dünden itibaren siyasi partileri, meclis başkanını, Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret ettik. UBP’den de randevu istedik, maalesef UBP bize randevu vermedi, görüşme talebimizi reddettiklerini anlıyoruz, sessiz kalmaları bunu ortaya koyuyor. Biz en geniş kesimiyle toplumun bu yapılan şiddet eylemlerine, toplumun alışmadığı bu bölme, parçalama operasyonuna, bu önceden planlanmış bir takım provokasyonlara karşı tepkimizi ortaya koyacağız. Toplumun bütünlüğünü, toplumsal varlığımızı, kurumlarımıza sahip çıkmayı ön plana çıkan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Temel amacımız budur. Bu maksatla bu organizasyonu yaptık.”

Eylem sloganları ve pankart
Basın toplantısında ortak sloganların şunlar olduğu açıklandı: “Halkız, Varız, Susmayacağız”, “Birlik, Mücadele, Dayanışma”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Barış, Demokrasi, Özgürlük”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Bu Memleket Bizim, Biz Yöneteceğiz”, “Düşünceye Karşı Şiddete Son”.
Eylemin ortak pankartında ise, “Barışa, demokrasiye, toplumsal varlığımıza sahip çıkacağız” yazacağı bilgisi verildi. 

Destek veren örgütler…
Yürüyüşe destek veren 21 örgüt şöyle: 
“KTMMOB, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Baraka Kültür Merkezi, KŞK-Sen( Kayıp Şahıslar Komitesi Sendikası), Bağımsızlık Yolu, Has-Der, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Boran Kültür Merkezi, Kuir Kıbrıs, Management Center, Kıbrıs Sosyalist Partisi, Arif Hasan Tahsin Vakfı, Unite Cyprus Now, TCEP (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu), Özgür Kadın Akademisi, Girne İnisiyatifi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Barış Derneği, DKB ( Devrimci Komünist Birlik), Hazine-Sen, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası.”

Sendikal Platform’dan DP’ye davet
Öte yandan Sendikal Platform dün Demokrat Parti’yi (DP) ziyaret ederek, bugün yapılacak “Barış ve Demokrasi Yürüyüşü”ne davet etti. 
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da eyleme katılmayacaklarını açıkladı ve hoşgörü çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473